Ο Μπιλ Γκέιτς απάντησε τι θα σπούδαζε σήμερα αν ξεκινούσε από την αρχή

Ο Μπιλ Γκέιτς απάντησε τι θα σπούδαζε σήμερα αν ξεκινούσε από την αρχή Facebook Twitter
0

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη και μια από τις πιο ισχυρές και επιδραστικές προσωπικότητες, δίνει συμβουλές στους νέους και αποκαλύπτει τι θα επέλεγε αυτός σήμερα να σπουδάσει αν τώρα ξεκινούσε την επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Ο συνιδρυτής της Microsoft δήλωσε ότι αν έπρεπε σήμερα να πάει στο κολέγιο θα επέλεγε σπουδές στην τεχνητή νοημοσύνη, την ενέργεια ή τις βιοεπιστήμες.

Και τους τρεις τομείς τους αποκάλεσε πεδία «πολλά υποσχόμενα στα οποία μπορεί κάνεις να δημιουργήσει τεράστιο αντίκτυπο».

Οι ειδικοί της τεχνολογίας και της οικονομίας συμφωνούν γενικά ότι τα επόμενα 20 χρόνια θα δούμε βαθιές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να αυτοματοποιήσουν τα εργοστάσια, τους εργοταξιακούς χώρους τους και τις θέσεις λιανικής πώλησης.

Η ενεργοποίηση αυτών των συστημάτων θα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις αναξιοποίητες πηγές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια. Ο ίδιος ο Γκέιτς προέβλεψε ότι η ανθρωπότητα θα δει ένα «θαύμα ενέργειας» μέσα στα επόμενα 15 χρόνια.

Την ίδια ώρα, η αγορά βιοτεχνολογίας των ΗΠΑ αυξάνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς, ιδιαίτερα καθώς οι ιδιωτικές επιχειρήσεις αγωνίζονται να αναπτύξουν πιο έξυπνα φάρμακα και επιλογές θεραπείας για ανθεκτικά βακτήρια 

Η συμβουλή του Γκέιτς για τα τρία αυτά πεδία προέρχεται από προσωπική εμπειρία. Ως πρόεδρος του Ιδρύματος Gates, βλέπει από πρώτο χέρι πόση πρόοδος έχει σημειώσει ο κόσμος στην αυτοματοποίηση των πιο απλών εργασιών του, την εξάλειψη των ασθενειών και την προσέλκυση εναλλακτικών πηγών ενέργειας στις φτωχότερες περιοχές του κόσμου.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ