Το ΜΙΤ επιβραβεύει τώρα την ανυπακοή

Το ΜΙΤ επιβραβεύει τώρα την ανυπακοή Facebook Twitter
0

Πρωτοτυπώντας στον πανεπιστημιακό χώρο, το φημισμένο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ, αποφάσισε για πρώτη φορά να επιβραβεύσει και την ανυπακοή, θεωρώντας την απαραίτητη συμπεριφορά για να αλλάξει ο κόσμος προς το καλύτερο.

Οι ηγέτες του Media Lab του MIT, αποφάσισαν να προχωρήσουν μάλιστα και στην καθιέρωση «βραβείου ανυπακοής», καθώς σύμφωνα με το διευθυντή του εργαστηρίου, Joi Ito, μερικές φορές πρέπει να μην υπακούς στους κανόνες για να πας μπροστά. «Δεν μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο μόνο με την υπακοή» έγραψε ο Ito στο προσωπικό του blog.

Το βραβείο που ονομάζεται MIT Media Lab Disobedience Award και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 235.000 ευρώ, θα απονέμεται σε πρόσωπα ή ομάδες που ασκούν «εποικοδομητική ανυπακοή» η οποία  «γίνεται ηθικά και υπεύθυνα και επιφέρει ένα θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.»

Το βραβείο, θα είναι ανοικτό σε διαφορετικούς μεταξύ τους κλάδους όπως η επιστημονική έρευνα, η τεχνολογική καινοτομία, τα πολιτικά δικαιώματα, η ελευθερία του λόγου και τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα χρηματοδοτηθεί από τον Reid Hoffman, συν - ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Linkedin.

Η ιδέα για την επιβράβευση της ανυπακοής ήρθε κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016 στο Media Lab του MIT, στόχος της οποίας ήταν να διερευνηθούν τα ηθική, νομικά και κοινωνικά όρια της επιστημονικής έρευνας. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM