Βρετανία: Εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα χαθούν τα επόμενα 15 χρόνια εξαιτίας των ρομπότ

Βρετανία: Εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα χαθούν τα επόμενα 15 χρόνια εξαιτίας των ρομπότ Facebook Twitter
0

Εκατομμύρια θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι σε κίνδυνο, λόγω της επικείμενης «εισβολής» των  ρομπότ σε διάφορους τομείς της αγοράς εργασίας.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση για τις επιπτώσεις της αυτοματοποίησης για το εργατικό δυναμικό του Ηνωμένου Βασιλείου, έως και 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να αντικατασταθούν από τις μηχανές μέσα σε 15 χρόνια.

Οι τομείς που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο είναι οι χειρωνακτικές εργασίες, όπως η λιανική πώληση και οι λογιστικές εργασίες, όπως επίσης και ο τομέας των μεταφορών και της αποθήκευσης.

Οι τομείς που κινδυνεύουν λιγότερο από τα ρομπότ, είναι αυτοί της εκπαίδευσης και των κοινωνικών υπηρεσιών, οι οποίοι «απαιτούν το ανθρώπινο άγγιγμα»,  που θα είναι πιο δύσκολο για τις μηχανές να το δώσουν.

Η έκθεση της PWC αναφέρει επίσης ότι η αυτοματοποίηση μπορεί να είναι και καλή, δεδομένου ότι επιτρέπει στους ανθρώπους να αναλάβουν θέσεις εργασίας που είναι περισσότερο ενδιαφέρουσες και λιγότερο «μηχανικές».

Τα ευρήματα αποκαλύπτουν επίσης ότι οι άνδρες αντιμετωπίζουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τη δουλειά τους ως συνέπεια της εξέλιξης.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM