O Mπαλοτέλι είναι ο μεγαλύτερος στόχος ρατσισμού και bullying στο ποδόσφαιρο

O Mπαλοτέλι είναι ο μεγαλύτερος στόχος ρατσισμού και bullying στο ποδόσφαιρο Facebook Twitter
7

Ο στράικερ της Λίβερπουλ έχει συγκεντρώσει πάνω από 8000 ρατσιστικές επιθέσεις και σχόλια με διακρίσεις εις βάρος του στο διαδίκτυο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοιότητα η οργάνωση κατά των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο Kick It Out.

Τα ψηφιακά δεδομένα και στοιχεία που συγκέντρωσε η οργάνωση σε συνεργασία με ομάδα ανάλυσης της Tempero αφορούν την περίοδο Αύγουστος 2014 - Μάρτιος 2015 και τις ομάδες της Premier League.

Αναλυτικά οι μετρήσεις:

 

Οι ομάδες με τις περισσότερες ρατσιστικές επιθέσεις σε μηνύματα στα social media

  • Chelsea 20.000
  • Liverpool 19.000
  • Arsenal 12.000
  • Manchester United 11.000
  • Manchester City 11.000

Παίχτες που δέχτηκαν τις περισσότερες ρατσιστικές επιθέσεις σε μηνύματα στα social media

  • Mario Balotelli - 8000 μηνύματα με διακρίσεις - πάνω από 4.000 ήταν ρατσιστικά
  • Danny Welbeck - 1700 
  • Daniel Sturridge - 1600 
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Είναι αρκετά προκλητικός ως χαρακτήρας. Δεν τον ήθελαν προπονητές στην ομάδα τους(π.χ ο Μαντσίνι στην Μάντσεστερ Σίτυ,ο Μουρίνιο στην Ίντερ)επειδή είναι ερειστικός και απειλούσε την συνοχή και καλή λειτουργία του συνόλου,και όλα αυτά δεν τον έκαναν αγαπητό στους οπαδούς των ομάδων,οι οποίοι ήθελαν αποτελέσματα κι όχι "ντίβες".Μάλλον,η οργή αυτή εκδηλώθηκε με όχημα τον ρατσισμό,αλλά όχι επειδή οι επιτιθέμενοι είναι ρατσιστές(εάν ήταν,θα έβριζαν συλλήβδην όλους αυτούς τους αφρικανούς ποδοσφαιριστές,οι οποίοι αγωνίζονται στους αγγλικούς συλλόγους,μόνο και μόνο λόγω του χρώματός τους).Και,επειδή θυμάμαι καλά,είχε κατηγορηθεί στο πρόσφατο παρελθόν για ρατσιστική δήλωση.http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/liverpool/11291222/Mario-Balotelli-pleads-guilty-to-FA-charge-for-racist-and-anti-Semitic-social-media-post.htmlΑν και προσωπικά,την μομφή την θεωρώ ολίγον υπερβολική...
@ttsaΜε το πρώτο σχόλιο μου δεν δικαιολόγησα τα ρατσιστικά σχόλια αλλά γιατί δέχεται, ρατσιστικά σχόλια, κάτι που πολλοί voters δεν κατάλαβαν προφανώς.Έκανα μια μικρή περιγραφή του Balotelli που ο μέσος χρήστης της Lifo, αντιλαμβάνομαι ότι δεν γνωρίζει καν ποιός είναι. Ως γνώστης του χαρακτήρα και σταδιοδρομίας του, των επεισοδίων και τσαμπουκάδων, δικαιολόγησα την πρωτιά αυτή (που έχει μεγάλη διαφορά με τον 2ο όπως παρατηρείς)ότι έχει να περισσότερο με τον χαρακτήρα του και όχι λόγω του χρώματός του. Άλλωστε στις ομάδες που έχει αγωνιστεί, Inter, Manchester, Milan, Liverpool οι έγχρωμοι παίχτες ήταν πολλοί και δεν είχαν ανάλογα θέματα. Ο Ballotelli είναι κωλοχαρακτήρας και πηγή προβλημάτων, άποψη και συμπαικτών αλλά και προπονητών του με αποτέλεσμα όπως αντιλαμβάνεσαι, γι αυτόν που θα τον βρίσει, να καταφεύγει (και) σε ρατσιστικά σχόλια.Τέλος, ο Materazzi είναι μακράν το μεγαλύτερο κωλόπαιδό που έχει παίξει στα γήπεδα, μια μικρή έρευνα στο YouTube και θα καταλάβετε.
Και εγώ γνωρίζω για τον χαρακτήρα του Μπαλοτέλι, αλλά θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο ότι γίνονται όλα αυτά τα ρατσιστικά σχόλια, όπως και να έχει.