O Oλυμπιονίκης Ian Thorpe κάνει coming out σε τηλεοπτική συνέντευξη

4

'Ενας από τους πιο επιτυχημένους αθλητές της Αυστραλίας, με παγκόσμιες Ολυμπιακές διακρίσεις και μετάλλια, παράδέχτηκε σε μια εξομολογητική συνέντευξή του πως είναι ομοφυλόφιλος.

O Oλυμπιονίκης Ian Thorpe κάνει coming out σε τηλεοπτική συνέντευξη Facebook Twitter
Ο αθλητής είχε πολλές φορές στο παρελθόν διαψεύσει τις φήμες για την ερωτική του ζωή.

Ο 31 ετών Ian Thorpe ομολόγησε πως για χρόνια έκρυβε την ομοφυλοφιλία του και διέψευδε τις έντονες φήμες. Στην αποκλειστική συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον Sir Michael Parkinson για λογαριασμό του Channel 10, το ίνδαλμα της κολύμβησης εξομολογείται την καταπιεστική διαδικασία στην οποία είχε υποβάλει τον εαυτό του και που έφτασε σε σημείο να τον οδηγήσει σε κατάθλιψη.

O Oλυμπιονίκης Ian Thorpe κάνει coming out σε τηλεοπτική συνέντευξη Facebook Twitter
Ο Sir Michael Parkinson δήλωσε πως ο κορυφαίος αθλητής ήταν πάντα μια από τις συνεντεύξεις που ήθελε να κάνει.

Ο Sir Michael Parkinson αναφέρει πως η συνάντηση με τον αθλητή του χάρισε μια από τις πιο συναρπαστικές συνεντεύξεις της καριέρας του και πως η συζήτηση η οποία θα προβληθεί ολόκληρη την Κυριακή το βράδυ, περιέχει πολλά σημαντικά και συγκινητικά στιγμιότυπα. Mετά την δημοσιοποίηση του αποσπάσματος που αύριο αναμένεται να προκαλέσει ρεκόρ τηλεθέασης, τα social media κατακλύστηκαν από συγχαρητήρια μηνύματα. Ανάμεσά τους και ο αθλητής καταδύσεων Matthew Mitcham, ο οποίος είχε επίσης παραδεχτεί δημόσια την ομοφυλοφιλία του και ζήτησε από όλο τον κόσμο να υποδεχθεί με σεβασμό την εξομολόγηση.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
"Ο 31 ετών Ian Thorpe ομολόγησε πως για χρόνια έκρυβε τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και διέψευδε τις έντονες φήμες."Δεν είναι προτίμηση ο σεξουαλικός προσανατολισμός!! Πάρτε το χαμπάρι επιτέλους!Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας!
Δεν είναι επιλογή ο σεξουαλικός προσανατολισμός, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι φύση (και επίκτητος να είναι- οι γνώμες συνεχίζουν να διαφωνούν-, πάλι δεν είναι ουσιαστικά επιλογή μιας και διαμορφώνεται σε ηλικίες στις οποίες είναι δύσκολο να αποδώσεις responsibility για επιλογή). Πέρα από αυτό όμως, *είναι* επιλογή πως θα ζήσεις κοινωνικά τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό. Αν θα το κρύψεις, όπως έκανε ο Θορπ ως τώρα και πολλοί άλλοι, ή αν θα το αποσιωπήσεις ακόμη και κρύψεις μέσα στην οικογένεια σου κ την κοινωνία. Και είναι σημαντικό να γίνει αυτή η διάκριση για να φανεί το χρέος του κράτους και της κοινωνίας να διευκολύνει τους ανθρώπους να ζήσουν όπως είναι κ θέλουν, και να μην περάσουν την κατάθλιψη του Θορπ.