Ο Αχιλλέας, ο γάτος- μάντης του Ερμιτάζ, προέβλεψε ποια χώρα θα νικήσει στον αγώνα Ρωσία- Σαουδική Αραβία

Ο Αχιλλέας, ο γάτος- μάντης του Ερμιτάζ, προέβλεψε ποια χώρα θα νικήσει στον αγώνα Ρωσία- Σαουδική Αραβία Facebook Twitter
1

Ο Αχιλλέας, ο λευκός κωφός γάτος του Ερμιτάζ που έχει αναγορευτεί σε επίσημο «μάντη» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, προέβλεψε σήμερα ότι η Ρωσία θα αναδειχθεί νικήτρια στον αγώνα που θα δώσει αύριο απέναντι στη Σαουδική Αραβία, που θα διεξαχθεί στη Μόσχα.

Αφού δίστασε για μερικά δευτερόλεπτα, ο Αχιλλέας, μέλος της διάσημης, ιστορικής αγέλης που προστατεύει το μουσείο από τα τρωκτικά, επέλεξε τελικά το κουτί που έφερε τη ρωσική σημαία, αντί για εκείνο με τη σαουδαραβική.

«Ο Αχιλλέας έχει ήδη εξοικειωθεί με το κοινό και δεν αισθάνεται στρεσαρισμένος», εξήγησε η Άννα Κοντρατίεβα, η κτηνίατρος που φροντίζει τις γάτες του Ερμιτάζ.

Ο συγκεκριμένος γάτος επελέγη για τη θέση του «μάντη» επειδή είναι κωφός και επομένως δεν θα τρομάζει από τον θόρυβο που υπάρχει γύρω του.

 

Ο Αχιλλέας δεν είναι το πρώτο ζώο που προσπαθεί να κερδίσει φήμη ισάξια με του Πάουλ, του γνωστότερου χταποδιού στον κόσμο. Ο Πάουλ μάντεψε σωστά όλα τα αποτελέσματα της εθνικής ομάδας της Γερμανίας στο Μουντιάλ του 2010, στη Νότια Αφρική. Προέβλεψε μάλιστα και την ήττα της ομάδας από την Ισπανία στα ημιτελικά.

Το ινδικό χοιρίδιο Μαντάμ Σίβα και το βρετανικό πιράνχα Πελέ, που προσπάθησαν επίσης να προβλέψουν σωστά τα αποτελέσματα άλλων αγώνων τα επόμενα χρόνια, μετά τον θάνατο του Πάουλ, δεν είχαν την ίδια επιτυχία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Αθλητισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια