Ο Αλαφούζος είπε «ναι», αλλά τι λέει ο Ταϊλανδός; - Γιατί είναι δύσκολο το deal για τον Παναθηναϊκό

Ο Αλαφούζος είπε «ναι», αλλά τι λέει ο Ταϊλανδός; - Γιατί είναι δύσκολο το deal για τον Παναθηναϊκό Facebook Twitter
0

Έφτασε η ώρα για την αλλαγή σκυτάλης στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά από 6 χρόνια ή μήπως η ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου ήταν μία κίνηση στρατηγικής από την πλευρά του μεγαλομετόχου;

Οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα είναι επιφυλακτικά και αυτό γιατί υπάρχουν σκιές στο deal που έσπευσε να δεχτεί ο Αλαφούζος. 

Το ερώτημα αυτό θα απαντηθεί λίαν συντόμως, καθώς, πλέον, το μπαλάκι βρίσκεται προς την πλευρά του Παϊρότζ Πιεγκπονσάντ. Κάποια δημοσιεύματα λένε πως ήδη σχηματίζονται τα πρώτα σύννεφα καθώς η ανακοίνωση του Αλαφούζου για την πρόταση δεν είναι ακριβής στα οικονομικά.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει πως ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη επισήμως στην ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου, καθώς είναι προφανές ότι μία τέτοια επένδυση δεν τελειώνει από τη μία στιγμή στην άλλη, εάν δεν ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες που την αφορούν.

Οπότε, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η θέση του Παϊρότζ Πιεγκπονσάντ, έτσι ώστε να υπάρξει μία σαφέστερη εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι στον Παναθηναϊκό.

Το gazzetta.gr σχολιάζει πως μπορεί ο Γιάννης Αλαφούζος να άναψε το πράσινο φως στο fund της «Panasia», ωστόσο, η πλευρά που εκπροσωπεί ο Πιενγκοποσάντ κρατά χαμηλά τόνους. Κι αυτό γιατί πουθενά στην ανακοίνωση του μεγαλομετόχου δεν γίνεται αναφορά στα χρέη που θα πρέπει να καλύψει ο ίδιος. Κάτι που είχε ξεκαθαρίσει στην ανακοίνωση αποχώρησής του από την «πράσινη» ΠΑΕ.

Το fund είναι ξεκάθαρο και τονίζει πως αν δεν βρεθεί λύση με τα χρήματα που πρέπει να καλύψει ο Αλαφούζος, είναι απίθανο να έχουμε οριστική συμφωνία. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό εντός της ημέρας να υπάρχει ανακοίνωση που θα βάζει τα πράγματα στην θέση τους.

Την αποσαφήνιση δυο θεμελιωδών ζητημάτων πριν προχωρήσει σε συμφωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο ζητάει ο Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ, λέει ο ΣΠΟΡ FM 94,6.

Όπως μετέφερε στον ρ/σ ο Τάσος Νικολογιάννης, αναμένεται ανακοίνωση της Pan Asia, με τη οποία θα τοποθετείται επίσημα για την επιστολή-απάντηση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ στην πρότασή της.

Σε αυτή λοιπόν θα αναφέρεται ότι υπάρχουν δυο βασικά θέματα που πρέπει να διευκρινιστούν πριν προχωρήσει η συμφωνία και είναι τα εξής: Αφενός τι θα γίνει με τα χρέη της ΠΑΕ και ποιος θα τα πληρώσει και αφετέρου πώς θα γίνει η καταβολή των 27 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ που αναφέρει στην επιστολή του ο Αλαφούζος.

Nωρίτερα ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε ότι προχωρά στην αποδοχή της πρότασης της Pan Asia:

«Ο κ. Αλαφούζος με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στην ιστορική ομάδα του Παναθηναϊκού αντιμετωπίζει με σοβαρότητα κάθε πρόταση η οποία θα μπορούσε να διασφαλίσει το μέλλον της ομάδας.

Τις τελευταίες ημέρες συζήτησε ενδελεχώς την πρόταση της PanAsiaInvestments για αγορά της ομάδας. Σήμερα ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος με επιστολή του γνωστοποίησε στην PanAsiaInvestments ότι κάνει δεκτή την πρότασή της.

Η επιστολή του κ. Αλαφούζου έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κύριε Πιεγκπονσάντ,
Σας ευχαριστώ για τις επιστολές σας με ημερομηνίες 28 Μαρτίου 2018 και 16 Απριλίου 2018.
Όπως συζητήθηκε στην τελευταία μας συνάντηση, προτίθεμαι να μεταβιβάσω όλες τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έχω στην κατοχή μου άμεσα ή έμμεσα, έναντι 1 (ενός ευρώ) συνολικά, με αντάλλαγμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, από το επενδυτικό σας σχήμα απευθείας στην ΠΑΕ, ύψους 27 εκ. (είκοσι επτά εκατομμυρίων ευρώ), σύμφωνα με την δεσμευτική προσφορά σας της 16ης Απριλίου 2018. Αναμένουμε την άμεση αντίδρασή σας για την υλοποίηση της συμφωνίας μας. Με εκτίμηση, Ιωάννης Αλαφούζος.»

Όπως και να έχει μέσα στις επόμενες ώρες θα φανεί αν αυτή την εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις ή αν η συμφωνία θα περάσει σε δεύτρη φάση αναθεώρησης...

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ