Ο Βασιλειάδης εξηγεί γιατί δεν παραιτήθηκε και δηλώνει «Ας γίνει Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί»

Ο Βασιλειάδης εξηγεί γιατί δεν παραιτήθηκε και δηλώνει «Ας γίνει Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί» Facebook Twitter
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports
2

«Ας γίνει Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί» δηλώνει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης σε συνέντευξή του μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας.

«Αν δεν πάρουμε δεσμεύσεις, αν δεν σταματήσουν οι δηλώσεις, αν δεν συμφωνήσουμε το νέο κανονιστικό πλαίσιο, το νέο ποινολόγιο, θα φτάσουμε μέχρι τέλους. Εμείς δεν πρόκειται να ρισκάρουμε τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, γιατί αυτοί είναι κοκόρια», τονίζει στην "Εφημερίδα των Συντακτών" χαρακτηριστικά ο Βασιλειάδης.

«Η ΕΠΟ, η Λίγκα και οι τακτικοί δικαστές να κάνουν άμεσα αναμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου, το οποίο δεν είναι επαρκές. Ας γίνει και Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί. Αν δεν κάνουν μορατόριουμ οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και αν δεν δεχτούν να εισαχθούν στο ποινολόγιο οι ποινές για τις εμπρηστικές τους δηλώσεις, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Δεν πιεζόμαστε καθόλου. Εμάς δεν μας κρατάει κανένας. Δεν μπορούν να βγαίνουν οι άνθρωποι που ήταν της εξυγίανσης και να κάνουν αυτά τα πράγματα και να σφάζονται. Έχουν όλοι τους ευθύνη», προσθέτει.

Σημειώνει ότι δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο παραίτησης, λέγοντας: «Έχει κάνει κάπου λάθος η Πολιτεία; Διαβάστε την επιστολή της UEFA, που λέει ότι καλούμε όλα τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εξεύρεση λύσης. Δεν είμαι υπουργός ποδοσφαίρου, είμαι υπουργός Αθλητισμού. Έδωσα μάχη για να παίρνουν τακτικοί δικαστές τις αποφάσεις και αυτό γίνεται στις δημοκρατίες. Φώναζα για τους αρχιδιαιτητές, δεν τους έδωσε η UEFA, τους έδωσε τώρα. Αν εμείς ήμασταν με τον όποιο Σαββίδη ή Μελισσανίδη, δεν θα φέρναμε τους αρχιδιαιτητές, δεν θα φέρναμε το VAR. Δεν μας κρατάει κανείς, θέλουμε ισονομία για όλους. Σε καμία κυβέρνηση δεν μπορούν να χρεώνουν δικαστικές αποφάσεις. Σήμερα φωνάζουν όλοι αυτοί γιατί διακόψαμε το πρωτάθλημα. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εγώ δεν θα τους καθίσω με το ζόρι σε ένα τραπέζι. Αυτή τη σεζόν είχαμε τις καλύτερες διαιτησίες και τις λιγότερες αμφισβητήσεις. Επειδή κάποιος που θα τιμωρηθεί - γιατί θα τιμωρηθεί- αποφάσισε να κάνει τον καουμπόι, τι θέλετε εγώ να πω; Ο Βασιλειάδης θα πρέπει να παραιτηθεί, αν δεν τιμωρηθεί ο κ. Σαββίδης».

Σε ερώτηση για τις συνέπειες στον Ιβάν Σαββίδη, ο κ. Βασιλειάδης απαντά ότι με βάση το κανονιστικό πλαίσιο που θα ήθελε η κυβέρνηση «μόνο και μόνο αυτό το περιστατικό της εισόδου στον αγωνιστικό χώρο συνεπάγεται βαρύ χρηματικό πρόστιμο για τον κ. Σαββίδη».

Αθλητισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Αυτός εξηγεί γιατί δεν παραιτήθηκε. Οι άλλοι εξηγούν γιατί δεν τον συνέλαβαν.Δεν έχει πλάκα... Οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν τη δουλειά για την οποία αμείβονται αλλιώς να φεύγουν.