Στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει το ρολό να χτυπά τον Γκαρσία στην Τούμπα

Στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει το ρολό να χτυπά τον Γκαρσία στην Τούμπα Facebook Twitter
1

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο, στο οποίο έχει καταγραφεί η στιγμή σημάδεψε το ντέρμπι της Τούμπας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, που δεν ξεκίνησε ποτέ, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Το βίντεο καταγράφει τη στιγμή που το ρολό ταμειακής μηχανής το οποίο εκτοξεύθηκε από τις κερκίδες χτυπά στο στο πρόσωπο τον τεχνικός του ΟΣΦΠ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού διανυκτέρευσε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και σήμερα έλαβε εξιτήριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διαβαλκανικού, ο Γκαρθία είχε ένα οίδημα στο άνω χείλος. Η ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου έχει ως εξής:

«Ο προπονητής του Ολυμπιακού υπέστη ένα οίδημα στο άνω χείλος αριστερά με επιφανειακό θλαστικό τραύμα του σύστοιχου βλεννογόνου. Εκτός αυτού, έχει και μία ευαισθησία στην αριστερή κροταφογναθική άρθρωση, αυχεναλγία, ζάλη, ναυτία και χρίστηκε 24ωρης παρακολούθησης».

 

Την ίδια ώρα εγινε γνωστό το περιεχόμενο των όσων γράφει το Φύλλο Αγώνα, που συνέταξε αργά χθες το βράδυ ο διαιτητής του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, Αλέξανδρος Αρετόπουλος και εν πολλοίς ο ΠΑΟΚ θα στηρίξει στις λεπτομέρειες των συμβάντων την υπερασπιστική του γραμμή.

Συγκεκριμένα ο Τρικαλινός ρέφερι, μεταξύ άλλων γράφει ότι: Ο Οσκαρ Γκαρθία δεν πήγε στο ιατρείο του αγώνα για να εξεταστεί από τον γιατρό της αναμέτρησης, και στην συνέχεια οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ζήτησαν να μεταφερθεί σε Νοσηλευτικό Ιδρυμα μαζί με τον ιατρό του αγώνα για περαιτέρω εξετάσεις, κάτι που δεν επέτρεπε την διεξαγωγή του αγώνα.

Αναφέρεται ακόμα στην ιατρική γνωμάτευση πως ο Οσκαρ Γκαρθία, φέρει εσωτερική αμυχή στο άνω χείλος και πως αυτή η αμυχή δεν τον εμποδίζει να εκτελέσει τα καθήκοντα του.

Ολόκληρο το φύλλο αγώνα:

 

«Καθώς μας παραδόθηκαν στην προβλεπόμενη ώρα οι λίστες των ποδοσφαιριστών και των αξιωματούχων των δύο ομάδων, περίπου 15 λεπτά αργότερα ο παρατηρητής της διοργανώτριας μας προσκόμισε τη λίστα των αξιωματούχων της φιλοξενούμενης ομάδας με τις παρακάτω αλλαγές.

Στη θέση του αρχικά δηλωθέντα προπονητή κ.Χρήστου Κόντη, τοποθετήθηκε ο κ.Όσκαρ Γκαρσία και στη θέση του αρχικά δηλωθέντα τεχνικού διευθυντή κ. Martinez Ruben τοποθετήθηκε ο κ. Χρήστος Κόντης.

Κατά την διάρκεια της εισόδου των ποδοσφαιριστών και των αξιωματούχων του αγώνα και των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη του αγώνα, ο προπονητής της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Όσκαρ Γκαρσία, σύμφωνα με πληροφορίες των εκπροσώπων της ομάδας του, δέχτηκε αντικείμενο στο πρόσωπο (ρολό ταμειακής μηχανής) το οποίο ρίχτηκε από την κερκίδα. Αμέσως αυτός αποχώρησε στα αποδυτήρια συνοδευόμενος από τον ιατρό της ομάδας του και τους εκπροσώπους της. Άμεσα αποχώρησε και η υπόλοιπη φιλοξενούμενη ομάδα στα αποδυτήρια.

Στην συνέχεια αποχωρήσαμε κι εμείς στα αποδυτήριά μας. Ζητήθηκε η εξέταση του κ. Όσκαρ Γκαρσιία από τον ιατρό του αγώνα για να ελεγχθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ο ιατρός του αγώνα μας ενημέρωσε ότι δεν κατέστη δυνατή η άμεση εξέταση διότι δεν επιτρεπόταν στον ιατρό του αγώνα η είσοδος στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων. Αυτό κατέστη δυνατό έπειτα από περίπου 15' λεπτά όταν και ο ιατρός του αγώνα συνοδευόμενος από τον β' παρατηρητή της διοργανώτριας, κ. Α.Αλεξανδρή και τον 4ο διαιτητή εισήχθη στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων όπου και έγινε η εξέταση, παρουσία εκπροσώπων και των δύο ομάδων, καθώς και του παρατηρητή της διοργανώτριας.

Ο ιατρός του αγώνα μας ενημέρωσε προφορικώς και γραπτώς για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο προπονητής των φιλοξενούμενων.

Η γνωμάτευσή του επισυνάπτεται στην έκθεση του παρατηρητή της διοργανώτριας. Κατόπιν ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός μας ενημέρωσε ότι ο κ.Όσκαρ Γκαρσία δεν δύναται να εκτελέσει τα καθήκοντά του και θα διακομιστεί σε νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις επειδή δεν αισθανόταν καλά, συνοδευόμενος από τον ιατρό της ομάδας κ.Θέο Χρήστο και ότι ως εκ τούτου η ομάδα ΠΑΕ Ολυμπιακός αδυνατεί να αγωνιστεί χωρίς την παρουσία του ιατρού και του προπονητή της. Κατόπιν των ανωτέρο δεν κατέστη δυνατή η τέλεση του αγώνα. Καμία άλλη παρατήρηση».

Τι καταγγέλλει ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ σε ότι αφορά την υπεράσπισή του για την μη έναρξη και διεξαγωγή του χθεσινού ντέρμπι στηρίζει τις θέσεις του σε πραγματικά περιστατικά και τα οποία θα χρησιμοποιήσει στην συνέχεια της διαδικασίας.


Συγκεκριμένα η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης υποστηρίζει πως ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν προσήλθε για εξέταση ιατρική άμεσα μετά το περιστατικό αλλά, μετά την παρέλευση 15λέπτου, είχε την ευκαιρία να τον εξετάσει ο γιατρός του αγώνα.


Επίσης ο ΠΑΟΚ θα στηριχτεί και στην γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα (πως πρόκειται για αμυχή, που δεν εμποδίζει τον Γκαρθία να ασκήσει τα καθήκοντά του). Επισημαίνει ότι ο Οσκαρ Γκαρθία μεταφέρθηκε σε Ιδιωτικό Ιατρικό Κέντρο και όχι σε δημόσιο νοσοκομείο όπως είναι επιβεβλημένο και πως ο Ισπανός τεχνικός στην αρχική δήλωση του Ολυμπιακού, που δόθηκε στους διαιτητές 75 λεπτά πριν την έναρξη, δεν εμφανίζεται πουθενά ως προπονητής της ομάδας του, όπου την θέση αυτή κατέχει ο Χρήστος Κόντης.

Τι απαντά ο Ολυμπιακός

 

Στον Ολυμπιακό ωστόσο υποστηρίζουν πως ο "ουδέτερος γιατρός του αγώνα" φορούσε φόρμα του ΠΑΟΚ και τονίζουν πως είπε επί λέξει παρουσία του Κομίνη "μπορείτε να τον κουβαλήσετε έξω και να δει τον αγώνα".

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε ποστ στο Facebook δημοσιεύει φωτογραφία του γιατρού του αγώνα, με την οποία αποδεικνύει ότι εργάζεται στον ΠΑΟΚ από το 2004 (όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα της ΠΑΕ) και γιατρός των ακαδημιών.

«Για να καταλάβετε πόσο ΓΕΛΟΙΟΙ είστε και πόσο έχετε ξεφτιλίσει τα πάντα (και σε αυτό φταίει και η Σούπερ Λιγκ): Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, Ο ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ, είναι ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ απο το 2004 και γιατρός στις Ακαδημίες! ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΙΑ;», είναι το σχόλιό του.

Στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει το ρολό να χτυπά τον Γκαρσία στην Τούμπα Facebook Twitter

Η σύλληψη για το ρολό

 

Ένας 27χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για τη ρίψη του ρολού στον προπονητή του Ολυμπιακού, ενέργεια που προκάλεσε τη ματαίωση του χθεσινοβραδινού ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τους «ερυθρόλευκους».


Ο νεαρός Έλληνας συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος αθλητικής βίας Θεσσαλονίκης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις που συνδέονται με τον αθλητικό νόμο.


Στο μεταξύ, δύο προσαγωγές έγιναν για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν, έξω από το γήπεδο της Τούμπας, μετά την ματαίωση του ποδοσφαιρικού αγώνα. Αφού εξετάστηκαν από αστυνομικούς, οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι , καθώς δεν προέκυψε κάτι εναντίον τους.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε δύο αυτοκίνητα και πυρπολήθηκαν έξι κάδοι απορριμμάτων.

Αθλητισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ