H Formula 1 αποφάσισε πως τα σόου με τα μοντέλα είναι σεξιστικά και τα καταργεί

H Formula 1 αποφάσισε πως τα σόου με τα μοντέλα είναι σεξιστικά και τα καταργεί Facebook Twitter
Ο Lewis Hamilton ρίχνει σαμπάνια σε ένα μοντέλο μετά τη νίκη του το 2015
9

Η Φόρμουλα 1 καταργεί τη χρήση μοντέλων που παρελαύνουν στο πλέγμα εκκίνησης και στέκονται δίπλα στους οδηγούς πριν από κάθε μεγάλη κούρσα.


Η απόφαση ανακοινώθηκε την Τετάρτη με την αλλαγή, η οποία ισχύει και για όλους τους αγώνες υποστήριξης, να τίθεται σε ισχύ από την αρχή της σεζόν στην Αυστραλία στις 25 Μαρτίου.

«Ενώ η πρακτική της εμφάνισης κοριτσιών αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της Formula One για δεκαετίες, θεωρούμε ότι αυτό το έθιμο δεν αντηχεί με τις αξίες μας και είναι σαφώς αντίθετο με τα σημερινά κοινωνικά πρότυπα», δήλωσε ο εμπορικός διευθυντής Sean Bratches.

«Δεν πιστεύουμε ότι η πρακτική είναι κατάλληλη ή σχετική με τη Formula 1 και τους οπαδούς της, σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε κάνοντας την ανακοίνωση για τις αλλαγές.

Η κίνηση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό καθώς ο φορέας Women's Sport Trust της Βρετανίας δήλωσε: «Σας ευχαριστούμε @ F1 που αποφασίσατε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τα κορίτσια».

Η ποδηλασία, η επαγγελματική πυγμαχία και η UFC εξακολουθούν να έχουν γυναίκες που παρελαύνουν μεταξύ αγώνων και εξακολουθούν να δέχονται κριτική για σεξισμό.

Η χρήση γυναικείων μοντέλων σε σόου, ακόμη και αν δεν είναι ακραία όπως στο παρελθόν, επικρίθηκε ολοένα και περισσότερο ως σεξιστική και ξεπερασμένη.

Ο Ross Brawn, διευθύνων σύμβουλος της Formula για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, ανακοίνωσε από τον περασμένο Δεκέμβριο ότι η χρήση γυναικείων μοντέλων στο δίκτυο των αγώνων ήταν υπό εξέταση.

Αθλητισμός
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM