Και δεύτερη Αμερικανίδα ολυμπιονίκης καταγγέλλει τον γιατρό της ομάδας για σεξουαλική κακοποίηση

Και δεύτερη Αμερικανίδα ολυμπιονίκης καταγγέλλει τον γιατρό της ομάδας για σεξουαλική κακοποίηση Facebook Twitter
0

Η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια και τρεις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης της ενόργανης, Aly Raisman κατήγγειλε επίσης τον πρώην αθλίατρο της Εθνικής Αμερικανικής Ομάδας Ενόργανης, Larry Nassar για σεξουαλική κακοποίηση.

Μιλώντας στην εκπομπή «60 Minutes», η Raisman δεν έκρυψε το θυμό της για τα όσα συνέβησαν αλλά και για όσους γνώριζαν και επέτρεπαν να συνεχίζεται η κακοποίηση.

«Γιατί εξετάζουμε το γιατί τα κορίτσια δεν βγήκαν μπροστά να μιλήσουν;» ακούγεται να λέει η 23χρονη πρώην αθλήτρια σε ένα σύντομο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εκπομπή. «Γιατί δεν εξετάζουμε την κουλτούρα (σ.σ της κακοποίησης); Το τι έκανε η Εθνική Ομάδα Ενόργανης των ΗΠΑ και ο Larry Nassar για να χειραγωγήσουν αυτά τα κορίτσια με τέτοιο τρόπο ώστε να φοβούνται να μιλήσουν;»

Η Raisman που πρωτογνώρισε τον αθλίατρο της ομάδας όταν ήταν 15 ετών δήλωσε πολύ θυμωμένη. «Είμαι θυμωμένη, είμαι εκτός εαυτού γιατί, ξέρεις, νοιάζομαι πολύ και όταν βλέπω αυτά τα μικρά κορίτσια που έρχονται σε μένα και μου ζητούν αυτόγραφα ή να βγάλουμε φωτογραφίες, οτιδήποτε, δεν μπορώ, κάθε φορά τα κοιτάζω, κάθε φορά που τα βλέπω να χαμογελούν, μου έρχονται στο μυαλό... Θέλω απλώς να γίνω φορέας μιας αλλαγής ώστε να μη χρειαστεί ποτέ να περάσουν κάτι τέτοιο».

Στο βίντεο δεν αποκαλύπτονται περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμπεριφορά του πρώην αθλίατρου απέναντί της, αλλά η Raisman είναι η δεύτερη κοπέλα της περίφημης ομάδας των «Fierce Five» που σάρωσε τα πάντα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και του Ρίο, η οποία προβαίνει σε αποκαλύψεις.

Πριν από μερικές μέρες η 21χρονη Ολυμπιονικής McKayla Maroney είχε καταγγείλει με τη σειρά της ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον Nassar σε παραπάνω από μία περιπτώσεις.

Ο πρώην αθλίατρος της Εθνικής των ΗΠΑ βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος στις φυλακές του Μίσιγκαν, αντιμετωπίζοντας 22 κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης πρώτου βαθμού και 11 κατηγορίες τρίτου βαθμού. Έχει επίσης, δηλώσει ένοχος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο συνήγορος του Nassar αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο αναφορικά με τις κατηγορίες της Raisman.

Με πληροφορίες από CNN

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM