«Βόμβα μεγατόνων» στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Σε δίκη 28 για την υπόθεση διαφθοράς

«Βόμβα μεγατόνων» στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Σε δίκη 28 για την υπόθεση διαφθοράς Facebook Twitter
0

«Βόμβα μεγατόνων» σκάει μέσα στις επόμενες ώρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπως μεταδίδει το ΑΠΕ/ ΜΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο Εφετών με παραπεμπτικό του βούλευμα, παραπέμπει σε δίκη 28 άτομα, για την υπόθεση διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο  σκαμνί για σύσταση συμμορίας και για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται και παλιά στελέχη της ΕΠΟ και πρώην διεθνείς διαιτητές.

  

Όπως έγινε γνωστό η παραπομπή έγινε κατά πλειοψηφία (2-1) για 28 από τους 35 κατηγορούμενους.

Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης πληροφορήθηκε το εισαγγελικό βούλευμα ενώ βρισκόταν σε πάνελ συζήτησης για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο στις Βρυξέλλες.

Κάποια στιγμή ο κ. Βασιλειάδης άρχισε να κοιτάζει επίμονα την ενημέρωση που λάμβανε με μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο. Λίγο πριν τον παρεξηγήσουν οι παρευρισκόμενοι, είχε ήδη φτάσει στις Βρυξέλλες η δημοσιογραφική πληροφορία για το εισαγγελικό βούλευμα, αναφέρει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με το τέλος του κύκλου συζητήσεων ο υφυπουργός αποχώρησε από την αίθουσα και είχε "ανοιχτή γραμμή" με την Αθήνα. Στην επίσημη τοποθέτηση του ο κ. Βασιλειάδης παρέμεινε επιφυλακτικός μέχρι να πάρει στα χέρια του το βούλευμα.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει σε 15 ημέρες να σταματήσουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό και όσοι κατέχουν διοικητικό αξίωμα να μεταβιβάσουν το μετοχικό μερίδιο.

«Έμαθα κι εγώ τις πληροφορίες μέσω δημοσιευμάτων για το ζήτημα της παραπομπής 28 παραγόντων ποδοσφαίρου για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων. Περιμένω κι εγώ να δω το βούλευμα κι αντίστοιχα να πράξουμε τα δέοντα. Εφόσον τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα ισχύουν, τότε μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα πρέπει οι κατηγορούμενοι - αυτοί που έχουν παραπεμφθεί με βούλευμα στο ακροατήριο - να σταματήσουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό κι εφόσον μιλάμε για ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες να μεταβιβάσουν και το μετοχικό τους μερίδιο. Κι εφόσον αυτό δεν γίνει μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, μπορεί να γίνει με διεξοδική πράξη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού. Δική μας, δηλαδή, κρατική παρέμβαση. Με βάση τον αθλητικό νόμο 2725, όπως ισχύει και στο καταστατικό. Περιμένουμε να δούμε, δεν μιλάμε ακόμη με σιγουριά και βεβαιότητα, αλλά εφόσον αυτό ισχύει, τότε τα επόμενα βήματα είναι αυτά που σας περιέγραψα», δήλωσε.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM