Αμερικανίδα ολυμπιονίκης καταγγέλλει τον γιατρό της για βιασμό: «Μου έλεγε ότι βρίσκομαι υπό αγωγή»

Αμερικανίδα ολυμπιονίκης καταγγέλλει τον γιατρό της για βιασμό: «Μου έλεγε ότι βρίσκομαι υπό αγωγή» Facebook Twitter
0

Η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια McKayla Maroney κατήγγειλε τον βιασμό της από τον αθλητίατρο της Εθνικής Αμερικανικής Ομάδας Ενόργανης.

Η 21 ετών Maroney,  χρυσή Ολυμπιονίκης, αλλά και γνωστή από πολλές σκανδαλώδεις φωτογραφίσεις και τολμηρή παρουσία στο Instagram, δεν δίστασε να αποκαλύψει στο Twitter το όνομα του γιατρού που την κακοποιούσε τα προηγούμενα χρόνια, κατονομάζοντας τον Lawrence G. Nassar, ο οποίος κατηγορείται και από άλλες αθλήτριες για τους ίδιους λόγους. 

Αμερικανίδα ολυμπιονίκης καταγγέλλει τον γιατρό της για βιασμό: «Μου έλεγε ότι βρίσκομαι υπό αγωγή» Facebook Twitter

Σύμφωνα με την πρωταθλήτρια, ο Nassar, ο οποίος βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος στις φυλακές του Μίσιγκαν, αντιμετωπίζει περίπου 22 τέτοιες κατηγορίες, το εύρος των οποίων είχαν κάνει πέρσι τον Φεβρουάριο, ακόμη και τον Γενικό Εισαγγελέα της Πολιτείας να κάνει λόγο για ένα «πραγματικό τέρας». 

Ο Nassar, βαρύνεται με τις κατηγορίες της παιδικής πορνογραφίας, ενώ σε λίγους μήνες δικάζεται για καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης σε περισσότερες από 125 γυναίκες. Όσο για την πρωταθλήτρια που έρχεται να προστεθεί στη λίστα των παιδιών που έχουν υποφέρει στα χέρια του, η ίδια φρόντισε να αναφέρει πότε που και πού ξεκίνησε το δικό της μαρτύριο. 

Αμερικανίδα ολυμπιονίκης καταγγέλλει τον γιατρό της για βιασμό: «Μου έλεγε ότι βρίσκομαι υπό αγωγή» Facebook Twitter

«Όποτε έβρισκε την ευκαιρία, και όποτε πίστευε ότι χρειαζόμουν θεραπεία, εγώ έπρεπε να συναινώ. Συνέβη στο Λονδίνο πριν εγώ και η ομάδα μου κερδίσουμε το χρυσό μετάλλιο και συνέβη ξανά λίγο πριν κερδίσω το ασημένιο. Για εμένα η πιο τρομακτική νύχτα της ζωής μου ήταν όταν ήμουν 15 ετών. Είχαμε περάσει όλη τη μέρα μέσα στο αεροπλάνο με την ομάδα μου για να φτάσουμε στο Τόκιο και ήταν εκείνος που μου έδωσε ένα υπνωτικό χάπι για να με ηρεμήσει για την πτήση. Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι ότι βρισκόμουν ολομόναχη μαζί του στο ξενοδοχείο και βρισκόμουν - όπως συνήθιζε να λέει- υπό φαρμακευτική αγωγή. Ότι μου χορηγούσε κάποιου είδους θεραπεία. Εκείνο το βράδυ πίστεψα ότι θα πεθάνω»

Ας σημειωθεί ότι ήδη από το 2000 υπήρχαν καταγγελίες εναντίον του συγκεκριμένου αθλητίατρου, οι οποίες τελικά συγκεντρώθηκαν και κατέληξαν σε αγωγή εναντίον της Αμερικανικής Γυμναστικής Ακαδημίας.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ