Ο ακήρυχτος «πόλεμος» του NFL: Οι παίκτες του αμερικανικού φούτμπολ αψηφούν τον Τραμπ και τον κάνουν έξαλλο

Ο ακήρυχτος «πόλεμος» του NFL: Οι παίκτες του αμερικανικού φούτμπολ αψηφούν τον Τραμπ και τον κάνουν έξαλλο Facebook Twitter
Ο Chris Carter των Washington Redskins γονατίζει και βάζει το χέρι στην καρδιά στον αγώνα με τους Oakland Raiders
2

Ο ιδιότυπος «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και των αθλητών του αμερικανικού φούτμπολ (NFL) δεν φαίνεται πως θα τελειώσει πολύ σύντομα.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Τραμπ έχει ασκήσει έντονη κριτική στους παίκτες του αμερικανικού φούτμπολ (NFL) που γονατίζουν κατά τη διάρκεια ανάκρουσης του αμερικανικού εθνικού ύμνου, κατηγορώντας τους ότι δεν σέβονται τη σημαία και τη χώρα και καλώντας τις ομάδες τους να τους διώξουν.

Τα επικριτικά tweets του Αμερικανού προέδρου φαίνεται πως προκάλεσαν τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς τα «γονατίσματα» πολλαπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια των αγώνων του Σαββατοκύριακου με αποκορύφωνα τον χθεσινό αγώνα των Dallas Cowboys όπου σύσσωμη η ομάδα και ο ιδιοκτήτης της, Jerrie Jones, γονάτισαν και πιάστηκαν αγκαζέ σχηματίζοντας μία ανθρώπινη αλυσίδα.

 

«Ελπίζω ότι εγώ και η ομάδα μας είναι ξεκάθαρη: Σεβόμαστε τη σημαία. Μην έχετε καμία αμφιβολία» ανέφερε ο Jones σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα και πρόσθεσε: «Τίποτα απ' όσα έχουμε κάνει, τίποτα απ' όσα κάναμε σήμερα δεν δείχνει τίποτε άλλο πέρα από αυτό». 

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης χειρονομίας στο γήπεδο ακούστηκαν αποδοκιμασίες από το κοινό, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν απευθύνονταν στην κίνηση της ομάδας ή στον Τραμπ.

Ο ακήρυχτος «πόλεμος» του NFL: Οι παίκτες του αμερικανικού φούτμπολ αψηφούν τον Τραμπ και τον κάνουν έξαλλο Facebook Twitter
Ο Colin Kaepernick.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ωστόσο, έσπευσε σήμερα με μία ακόμη σειρά tweets να αναφερθεί στον συγκεκριμένο αγώνα, σχολιάζοντας την χαμηλή τηλεθέαση των αγώνων, και να τονίσει ότι τα γιουχαΐσματα, τα οποία υποστήριξε πως απευθύνονταν στην ομάδα και όχι στον ίδιο, ήταν τα «πιο ηχηρά» που έχει ακούσει στη ζωή του.

Οι παίχτες του Dallas πάντως στάθηκαν όρθιοι κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου κάτι που σημείωσε ο κ. Τραμπ στο τρίτο tweet που ανέβασε. «Γίνεται μεγάλη πρόοδος – όλοι αγαπάμε τη χώρα μας», έγραψε.

Η συγκεκριμένη κίνηση που έχει προκαλέσει τη διαμάχη μεταξύ του Τραμπ και του κόσμου του δημοφιλέστερου αθλήματος στις ΗΠΑ,  αποτελεί ουσιαστικά μία μορφή διαμαρτυρίας την οποία ξεκίνησε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο ο κούορτερμπακ των 49ers του Σαν Φρανσίσκο, Colin Kaepernick με αφορμή τις αλλεπάλληλες δολοφονίες μαύρων από λευκούς αστυνομικούς.

Ο ακήρυχτος «πόλεμος» του NFL: Οι παίκτες του αμερικανικού φούτμπολ αψηφούν τον Τραμπ και τον κάνουν έξαλλο Facebook Twitter
Όλη η ομάδα των Dallas Cowboys γονατίζει πριν την ανάκρουση του εθνικού ύμνου

Έκτοτε, αρκετοί αθλητές του NFL, κυρίως μαύροι, γονατίζουν ή βάζουν το χέρι στην καρδιά τους κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Η ξαφνική επίθεση του Τραμπ στην κίνηση των αθλητών αυτών προκάλεσε την αντίδραση πολλών παικτών, προπονητών και ιδιοκτητών ομάδων που θέλησαν να υποστηρίξουν το αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός στην ελεύθερη έκφραση.

Ο αθλητής των Miami Dolphins, Julius Thomas που συνήθιζε να στέκεται όρθιος κατά τη διάρκεια ανάκρουσης του εθνικού ύμνου, γονάτισε την Κυριακή μαζί με δύο συμπαίκτες του. Σε ερώτηση για το τι τον οδήγησε στο να αλλάξει στάση, είπε: «Η προσπάθεια του προέδρου να εκφοβίσει τους ανθρώπους. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ότι δεν το ανέχομαι. Δεν είμαι οκ με όποιον προσπαθεί να εμποδίσει έναν άλλο άνθρωπο να ορθώσει το ανάστημά του για αυτά που θεωρεί σημαντικά».

Αθλητισμός
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM