O Τραμπ εκνευρίστηκε με τους παίκτες των Golden State Warriors και απέσυρε την πρόσκληση για τον Λευκό Οίκο

O Τραμπ εκνευρίστηκε με τους παίκτες των Golden State Warriors και απέσυρε την πρόσκληση για τον Λευκό Οίκο Facebook Twitter
2

Φαίνεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δεν βρίσκει συμμάχους ούτε στον χώρο του αθλητισμού.

Έτσι, μερικές ώρες αφότου άσκησε κριτική στους παίκτες του αμερικανικού φούτμπολ (NFL) που μποϊκοτάρουν τον εθνικό ύμνο, επανήλθε ανακοινώνοντας πως ακυρώνει την πρόσκληση των πρωταθλητών του NBA, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς για τον Λευκό Οίκο.

Υπενθυμίζεται πως στις ΗΠΑ είθισται κάθε χρόνο η ομάδα που κερδίζει το πρωτάθλημα του NBA να επισκέπτεται πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν τον εκάστοτε πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο Τραμπ φαίνεται πως έχασε τη ψυχραιμία του καθότι αρκετοί παίχτες των «Πολεμιστών», μεταξύ των οποίων ο Στεφ Κάρι, αλλά και ο προπονητής της ομάδας Στιβ Κέρ, εμφανίστηκαν σε δηλώσεις τους αρκετά σκεπτικοί στο ενδεχόμενο να πάνε τελικά στον Λευκό Οίκο.

Σε δηλώσεις του ο Κάρι τόνισε πως αν όντως αποφάσιζαν σαν οργανισμός να μην επισκεφτούν τον Αμερικανό πρόεδρο, αυτό θα αποτελούσε μία σαφή ένδειξη πως δεν αποδέχονται τη στάση του Τραμπ, «τόσο σε αυτά που λέει όσο και σε αυτά που δεν λέει».

«Ελπίζω αυτό να ενέπνεε τον κόσμο για μια αλλαγή σχετικά με το τι ανεχόμαστε σε αυτή τη χώρα, τι είναι αποδεκτό και σε ποια πράγματα είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τα στραβά μάτια», πρόσθεσε ο 29χρονος γκαρντ.

Πριν, ωστόσο, οι «Πολεμιστές» ανακοινώσουν επίσημα την απόφασή τους, ο Τραμπ τους πρόλαβε και ακύρωσε την πρόσκληση, γράφοντας στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter: «Το να πηγαίνεις στον Λευκό Οίκο θεωρείται μεγάλη τιμή για μία πρωταθλήτρια ομάδα. Ο Στέφεν Κάρι διστάζει και γι' αυτό η πρόσκληση αποσύρεται».

Αθλητισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM