«Με έχουν αποκαλέσει άντρα»: Η Σερένα Γουίλιαμς φοβάται μήπως η κόρη της δεχθεί bullying επειδή έχουν ακριβώς ίδιο σώμα

«Με έχουν αποκαλέσει άντρα»: Η Σερένα Γουίλιαμς φοβάται μήπως η κόρη της δεχθεί bullying επειδή έχουν ακριβώς ίδιο σώμα Facebook Twitter
2

Πριν μερικές ημέρες η Σερένα Γουίλιαμς σύστησε στον κόσμο την νεογέννητη κόρη της Alexis Olympia Ohanian μέσα από μια τρυφερή φωτογραφία στο Instagram, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη γέννησή της. Τώρα η διάσημη αθλήτρια επιστρέφει με καινούργια φωτογραφία και ένα δυνατό μήνυμα πάνω στο body-shaming, το οποίο και αφιέρωσε στη μητέρα της. 

Η 35χρονη πρωταθλήτρια του τένις έγραψε στο Reddit ένα κείμενο, όπου μεταξύ άλλων σχολιάζει το bullying που υπέστη από μικρή λόγω του σώματος που έχει, σημειώνοντας πως δεν θέλει να περάσει τα ίδια και η κόρη της, με την οποία φαίνεται ήδη να έχουν ίδιο σωματότυπο.

«Αγαπητή Μαμά, είσαι από τις πιο δυνατές γυναίκες που γνωρίζω. Κοιτούσα την κόρη μου (Θεέ μου, ναι, έχω κόρη) και έχει τα μπράτσα και τα πόδια μου! Τα ίδια ακριβώς δυνατά, μυώδη, αισθησιακά χέρια και σώμα. Δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα αν χρειαζόταν να περάσει όσα πέρασα εγώ από τότε που ήμουν 15 χρονών και μέχρι αυτή τη μέρα. Με έχουν αποκαλέσει άντρα επειδή εξωτερικά έδειχνα δυνατή. Έχει ειπωθεί πως κάνω χρήση αναβολικών φαρμάκων (Όχι, ανέκαθεν είχα υπερβολική ακεραιότητα για να συμπεριφερθώ ανέντιμα προκειμένου να έχω προβάδισμα). Έχει ειπωθεί πως δεν ανήκω στα γυναικεία αθλήματα, πως ανήκω στα αντρικά, επειδή δείχνω πιο δυνατή από ό,τι οι άλλες γυναίκες», έγραψε η Σερένα.


Η αθλήτρια συνέχισε λέγοντας πως γεννήθηκε με «ζόρικο κορμί και περήφανο γι' αυτό» και ευχαρίστησε τη μητέρα της για τη στήριξη όλα αυτά τα χρόνια και που πάντα την αντιμετώπιζε σαν πρωταθλήτρια. «Δεν είμαι σίγουρη πώς κατάφερες να μην ξεσπάσεις σε κάθε δημοσιογράφο, άνθρωπο, εκφωνητή και μισάνθρωπο, που υπήρξε τόσο αδαής ώστε να καταλάβει τη δύναμη μιας μαύρης γυναίκας. Είμαι περήφανη που ήμασταν σε θέση να τους δείξουμε πώς μοιάζουν μερικές γυναίκες. Δεν δείχνουμε όλες το ίδιο. Έχουμε καμπύλες, είμαστε δυνατές, μυώδεις, ψηλές, μικροσκοπικές, έτσι για να ονομάσω μερικές, και όλες το ίδιο: είμαστε γυναίκες και περήφανες!», συνεχίζει η ίδια.

Η Σερένα Γουίλιαμς έκλεισε το κείμενό της με ένα μήνυμα απευθυνόμενο στη μητέρα της: «Ελπίζω να διδάξω στο μωρό μου Alexis Olympia ακριβώς το ίδιο και να έχω την ίδια πυγμή που είχες κι εσύ. Υποσχέσου μου, μαμά, πως θα συνεχίσεις να βοηθάς. Δεν ξέρω αν είμαι τόσο ταπεινόφρων και δυνατή όσο εσύ. Ελπίζω να σε φτάσω κάποια μέρα. Σε αγαπώ βαθιά». 

Ολόκληρο το κείμενο της Σερένα Γουίλιαμς στο Reddit:

Letter to my mom from u_serenawilliams
Αθλητισμός
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ