ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ανακοινώθηκαν οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και του 2028

Ανακοινώθηκαν οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και του 2028 Facebook Twitter
1

Στο Παρίσι ανατέθηκαν από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024, ενώ η διοργάνωση του 2028 θα διεξαχθεί στο Λος Άντζελες, μετά τη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα.


Η «Πόλη του Φωτός», που δεν τα κατάφερε τις δύο προηγούμενες φορές που έβαλε υποψηφιότητα, το 2008 και το 2012, θα φιλοξενήσει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη ακριβώς 100 χρόνια μετά την τελευταία φορά (1924).

Το Λος Άντζελες, με τη σειρά του, είχε αναλάβει ξανά τους Ολυμπιακούς το 1932 και το 1984.

Το Παρίσι και το Λος Άντζελες ήταν μοναδικές υποψήφιες πόλεις για τους Ολυμπιακούς του 2024, αφότου το Αμβούργο, η Ρώμη και η Βουδαπέστη απέσυραν τις υποψηφιότητές τους .

Η ΔΟΕ αποφάσισε τον περασμένο Ιούλιο να απονείμει ταυτόχρονα τους δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την αποχώρηση των τεσσάρων πόλεων εν μέσω ανησυχιών για το μέγεθος, το κόστος και την πολυπλοκότητα του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και BBC

Αθλητισμός
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

σχόλια

1 σχόλια