Έτσι προετοιμάζεται ο Φελπς για τον αγώνα απέναντι στον μεγάλο λευκό καρχαρία - ΒΙΝΤΕΟ

Έτσι προετοιμάζεται ο Φελπς για τον αγώνα απέναντι στον μεγάλο λευκό καρχαρία - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
1

O Μάικλ Φελπς αποσύρθηκε πέρυσι από τις πισίνες έχοντας ολοκληρώσει μία λαμπρή καριέρα γεμάτη αναρίθμητες επιτυχίες, ανεπανάληπτα ρεκόρ και ούτε λίγο, ούτε πολύ 28 ολυμπιακά μετάλλια.

Επομένως, λίγα θα ήταν τα πράγματα που θα μπορούσαν να παρακινήσουν τον μεγαλύτερο κολυμβητή όλων των εποχών να επιστρέψει στο νερό. Εκτός ίσως από το κίνητρο να τα βάλει με την ανυπέρβλητη δύναμη της φύσης και ένα από τα πιο τρομακτικά πλάσματα της θάλασσας. Το μεγάλο λευκό καρχαρία.

Έτσι, στο πλαίσιο τoυ 29ου επεισοδίου του «Shark Week» που θα προβληθεί από το Discovery Channel στις 23 Ιουλίου, θα βουτήξει στα ανοιχτά του Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής και θα αναμετρηθεί με τον καρχαρία στην αγαπημένη του απόσταση των 100 μέτρων για το ποιος θα κάνει τον γρηγορότερο χρόνο.

Με δεδομένο ότι οι λευκοί καρχαρίες μπορούν να φτάσουν ακόμη και τα 25 μίλια την ώρα, είναι πολύ λογικό ο χρυσός Ολυμπιονίκης να μην είναι για πρώτη φορά στη ζωή του το φαβορί της κούρσας. Για το λόγο αυτό θα χρειαστεί να επιστρατεύσει κάθε βοήθεια που μπορεί.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο του Entertainment Weekly θα φοράει στα πόδια ένα τεχνητό πτερύγιο (monosuit), το οποίο θα του επιτρέψει να κινηθεί ακόμη πιο γρήγορα.

Φυσικά, ο Φελπς και ο καρχαρίας δεν πρόκειται να κολυμπήσουν δίπλα-δίπλα για προφανείς λόγους. Επιπροσθέτως, ο Αμερικανός κολυμβητής θα έχει γύρω του μία ομάδα ασφαλείας, η οποία θα αποτελείται από 15 δύτες για την περίπτωση που ο καρχαρίας αποφασίσει να του επιτεθεί.

 

Αθλητισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM