20 εκατομμύρια ευρώ «πρόδωσαν» τον αντιπρόεδρο της UEFA που οδηγείται στη φυλακή

20 εκατομμύρια ευρώ «πρόδωσαν» τον αντιπρόεδρο της UEFA που οδηγείται στη φυλακή Facebook Twitter
Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ
1

Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση σύλληψης και φυλάκισης του επικεφαλής της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και αντιπροέδρου της UEFA και της FIFA, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα El Mundo, η έρευνα που έχει οδηγήσει τον 67χρονο Βιγιάρ στη φυλακή ξεκίνησε με την αδικαιολόγητη καταβολή 20 εκατομμυρίων ευρώ, για το σπάσιμο μονομερώς σύμβασης που αφορά στα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της εθνικής ομάδας και άλλες εμπορικές συμφωνίες με το Grupo Santa Mοnica.


Αυτό ήταν η αφορμή για να αρχίσει έρευνα και τελικά συλλήψεις, αποδίδοντας κατηγορίες για απιστία στην διοίκηση, υπεξαίρεση, δωροδοκία, πλαστογραφία και πιθανή απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων, όλα σε σχέση με την οργάνωση διεθνών αγώνων.


Εκτός από τον Βιγιάρ, συνελήφθησαν και κρατούνται ο υιος του, Γκόρκα, που εξουσιοδοτήθηκε από τον πατέρα του να χρησιμοποιεί πόρους της ισπανικής ομοσπονδίας, RFEF ο οικονομικός αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ένωσης Τενερίφης, Χουάν Παντρόν και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας της Τενερίφης Ραμόν Χερνάντες Μπασού.


Μέλη της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς συνέλεξαν στοιχεία από το σπίτι του Βιγιάρ. Ο 67χρονος Βιγιάρ ανακοίνωσε την αναβολή της κλήρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, που έχει προγραμματιστεί για αύριο.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Αθλητισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια