Η σοκαριστική φωτογραφία με τα πόδια ποδηλάτη μετά το Tour de France

Η σοκαριστική φωτογραφία με τα πόδια ποδηλάτη μετά το Tour de France Facebook Twitter
3
Η σοκαριστική φωτογραφία με τα πόδια ποδηλάτη μετά το Tour de France Facebook Twitter
Ο ποδηλάτης Pawel Poljanski

Ο Ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας, γνωστότερος ως Tour de France, είναι η πιο γνωστή διεθνής αθλητική διοργάνωση ποδηλασίας και διεξάγεται κάθε χρόνο, στα τέλη Ιουνίου.

Οι «υπεραθλητές» που θα καταφέρουν τα τερματίσουν, θα διανύσουν περίπου 3.540 χιλιόμετρα , δοκιμάζοντας τις αντοχές τους σε πολλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μία ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία, κάτι που αποδεικνύεται από την επιστημονική προσέγγιση, σύμφωνα με την οποία, κάθε ποδηλάτης «καταναλώνει» ημερησίως 6.071 θερμίδες.

Εάν λάβουμε υπ΄όψιν πως ο μέσος άνδρας χρειάζεται περίπου 2.500 θερμίδες για να λειτουργήσει σε ένα 24ωρο και η μέση γυναίκα περίπου 1.800, γίνεται εύκολα αντιληπτή η καταπόνηση αυτών των υπεραθλητών.

Και για να γίνει κατανοητή η «καύση» των ποδηλατών σ΄έναν αγώνα όπως ο Γύρος της Γαλλίας, οι 6.071 θερμίδες, αντιστοιχούν σε 9,3 μεγάλα χάμπουργκερ ή σε 20,9 κομμάτια πίτσας με τυρί ή σε 24,3 γκοφρέτες ή σε 32 ντόνατς ή σε 242,8 καρότα.

Όμως εκτός από τις ενεργειακές ανάγκες των αθλητών αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η ακραία καταπόνηση στα σώματά τους.

Στη φωτογραφία αυτή βλέπουμε τα πόδια του Pawel Poljanski από την Πολωνία που μόλις έχει ολοκληρώσει 16 γύρους. Οι φλέβες είναι διογκωμένες και οι μύες είναι πρησμένοι ενώ το πόδι του είναι δίχρωμο καθώς έχει μαυρίσει στα σημεία που δεν καλύπτονταν από την κάλτσα και το σορτς. 

Ειδικός από τη Σχολή Βιοϊατρικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ δήλωσε ότι οι ποδηλάτες βιώνουν διπλάσια ροή αίματος στα πόδια τους σε σύγκριση με τους τυπικούς αθλητές.

Η ποσότητα αίματος που παίρνουμε κανονικά στα πόδια μας είναι πέντε λίτρα ανά λεπτό, για όποιον βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας. Για έναν αθλητή θα φτάσει στα 20 λίτρα ανά λεπτό ενώ για τους αθλητές της ποδηλασίας μπορεί να εκτοξευθεί στα 40 λίτρα ανά λεπτό. Έχουν τεράστιους όγκους αίματος που διακινούνται.

After sixteen stages I think my legs look little tired ? #tourdefrance

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paweł Poljański (@p.poljanski) στις

"Μετά από 16 ετάπ νομίζω ότι τα πόδια μου δείχνουν λίγο κουρασμένα" αναφέρει ο αθλητής και όλοι μπορούν να καταλάβουν την διαφορά σε σχέση με μια κανονική φωτογραφία των ποδιών του που είχε βάλει πριν από λίγο καιρό στο Ινσταγκραμ.

☀️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paweł Poljański (@p.poljanski) στις

Αθλητισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ