Σήμερα η φιέστα του τίτλου - Γιαννακόπουλος: Γουστάρουμε να ερχόμαστε εδώ και να κερδίζουμε

Σήμερα η φιέστα του τίτλου - Γιαννακόπουλος: Γουστάρουμε να ερχόμαστε εδώ και να κερδίζουμε Facebook Twitter
0

Αμέσως μετά το θρίαμβο του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ και την κατάκτηση του 35ου πρωταθλήματος Ελλάδας της Ιστορίας του, ο «ισχυρός άνδρας» της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δήλωσε από τα τα αποδυτήρια με νόημα. «Δείξαμε χαρακτήρα και ψυχή. Έπρεπε να είχαμε κερδίσει και τα δύο προηγούμενα στο ΣΕΦ και σήμερα δεν γινόταν αλλιώς. Ήρθαμε αποφασισμένοι και κερδίσαμε. Ελπίζω να μην εφαρμοστεί ο αθλητικό νόμος και να μην τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός τη νέα σεζόν γιατί γουστάρουμε να ερχόμαστε εδώ και να κερδίζουμε», είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην κάμερα του OTE ΤV.

Για σήμερα στις 9 το βράδυ προγραμματίζει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τη διεξαγωγή της φιέστας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας στο ΟΑΚΑ και ακολούθως την πανηγυρική έξοδο των «πράσινων» στα μπουζούκια, εκεί όπου θα γιορτάσουν την επιστροφή του «τριφυλλιού» στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.


Μάλιστα, στα αποδυτήρια του ΣΕΦ στήθηκε ένα πηγαδάκι με τους Δημήτρη Γιαννακόπουλο και Νικ Καλάθη να έχουν. στριμώξει τον Μάικ Τζέιμς και να προσπαθούν να τον πείσουν να αλλάξει τα εισιτήρια του για τη Μύκονο. Ο Αμερικανός έχει κλείσει εισιτήρια με προορισμό το νησί Κυκλάδων για αύριο και αρχικά η φιέστα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ήταν προγραμματισμένη για Τρίτη. Γιαννακόπουλος και Καλάθης προσπάθησαν να τον μεταπείσουν, με τον Τζέιμς να επιμένει ότι δεν μπορεί να τα ακυρώσει, καθώς δεν είναι μόνος, αφού έχει προγραμματίσει το ταξίδι μαζί με 5 κολλητούς του.


Στο μεταξύ οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού αναφέρουν πως δημοσιογράφος δέχθηκε επίθεση στο ΣΕΦ και βρίσκεται ήδη στο αστυνομικό τμήμα και καταθέτει για το περιστατικό.

Επιβαρυντικά για τον Ολυμπιακό είναι τα όσα κατέγραψαν στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές του 5ου τελικού της Α1 ανδρών.
Συγκεκριμένα οι Αναστόπουλος, Πηλοΐδης, Μάνος έγραψαν μετά την λήξη της αναμέτρησης: «Πριν την έναρξη του αγώνα καθώς και πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, οπαδοί του ΟΣΦΠ έβριζαν εν χορώ "π%&^^& και πρ&*^&*^ Γιαννακόπουλε. Στο σημείο αυτό έγινε παρατήρηση στην Α' ομάδα και ανακοίνωση από τα μεγάφωνα του γηπέδου.

Στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου ο κύριος Γιαννακόπουλος προσήλθε στον χώρο της γραμματείας διαμαρτυρόμενος εντόνως προς τους διαιτητές του αγώνα. 2:34 πριν το τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου οι οπαδοί της Α' ομάδας άναψαν στον χώρο των κερκίδων καπνογόνα (περίπου 15), τα οποία πέταξαν. Στο ίδιο χρονικό σημείο οι ίδιοι οπαδοί πέταξαν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου 10 κροτίδες μεγάλης ισχύος. 1:56 πριν το τέλος του τετάρτου δεκαλέπτου λόγω της έκκρυθμης κατάστασης αποφασίστηκε από τους διαιτητές του αγώνα η προσωρινή διακοπή και η μετάβαση όλων των παραγόντων στα αποδυτήρια. Αποφασίστηκε η εκκένωση του γηπέδου, η οποία πραγματοποιήθηκε επιτυχώς σε σύντομο χρονικό διάστημα χάρη στη συνδρομή των παραγόντων της γηπεδούχου ομάδας. Ο αγώνας συνεχίστηκε και έληξε κανονικά».

Συγγνώμη από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού ζήτησε ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, για την απώλεια του τίτλου απο τον Παναθηναϊκό και μάλιστα εντός έδρας. Επιπλέον ο «ερυθρόλευκος» τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του δεν είχε πνευματική ετοιμότητα και ενέργεια.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σφαιρόπουλου στην συνέντευξη Τύπου: ««Είναι μια δύσκολη στιγμή για μας, γιατί χάσαμε το πρωτάθλημα στην έδρα μας. Δεν θέλαμε να τη ζήσουμε. Φάνηκε, προσπαθήσαμε, αλλά δεν μπορούσαμε γιατί ενεργειακά ήμασταν άδειοι. Πιστεύω πως ενώ το θέλαμε πολύ, όσο είχαμε ενέργεια το δείξαμε, παίξαμε καλά, αλλά όταν σε κάποιο σημείο και μετά κάτι δεν πήγαινε καλά χάσαμε το μυαλό και τη συγκέντρωσή μας.


Φάνηκε ότι δεν είχαμε πνευματική ετοιμότητα και μοιραία το ματς τελείωσε όπως τελείωσε. Κάναμε μια προσπάθεια από το -20 στο -11, αλλά 1-2 στιγμές αδράνειας τιμωρήθηκαν από τον Παναθηναϊκό και τελείωσε το ματς. Μας πικραίνει όλους, γιατί η κατάληξή μας δεν ήταν ανάλογη της χρονιάς. Ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος από την αρχή στο πρωτάθλημα και στις πρώτες θέσεις στην Ευρωλίγκα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι φέτος αντιμετωπίσαμε τη νέα μορφή της Ευρωλίγκας, πήγαμε καλά αλλά αυτό κοστίζει σε ενέργεια. Όλα αυτά ενεργειακά και πνευματικά σού κοστίζουν. Ήταν μια χρονιά που θα μας βοηθήσει να δουλέψουμε και να χτίσουμε την ομάδα πιο σωστά. Κάναμε μια σταθερά καλή πορεία, ο Ολυμπιακός έπαιζε ελκυστικό μπάσκετ και έφτασε στον τελικό της Ευρωλίγκας, αλλά όλα αυτά συσσωρευτικά κόστισαν στο τέλος. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες ποτέ, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Από τις 13 Απριλίου μέχρι σήμερα, 11 Ιουνίου, παίζουμε συνέχεια τελικούς. Δώσαμε 12 τελικούς, κρίσιμα παιχνίδια, έχοντας κάνει μια τρομερή σεζόν μέχρι τότε. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν μια ομάδα που ξεκίνησε νωθρά και φορμαρίστηκε στο τέλος, απλά δεν άντεχε μέχρι τέλος.


Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο για την ήττα και να υποσχεθώ πως η ήττα θα μας κάνει πιο δυνατούς. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Καταδικάζουμε τα γεγονότα βίας. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Ευχαριστούμε που βγήκαν γρήγορα, γιατί έχουμε και επόμενη χρονιά. Μόνο με τη φωνή πρέπει να ενισχύουν την ομάδα.»

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ