Πρωταθλητής Ελλάδος ο Παναθηναϊκός

Πρωταθλητής Ελλάδος ο Παναθηναϊκός Facebook Twitter
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)
2

Πρωταθλητής Ελλάδας, μέσα στο ΣΕΦ, στέφθηκε ο Παναθηναϊκός, για 36η φορά στην ιστορία του, κάνοντας το 3-2, στο «σπίτι» του Ολυμπιακού.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ το ήθελαν πιο πολύ και το απέδειξαν νικώντας 66-51 τους «ερυθρόλευκους». Βρίσκοντας την απάντηση κάθε φορά (ήταν λίγες) που ορμώμενοι από τις ιαχές του κόσμου, οι παίκτες του Ολυμπιακού επιχειρούσαν αντεπίθεση. Καλάθης (12π.) και Τζέιμς (11π.) από την περιφέρεια, ο Ρίβερς απαντώντας με τρίποντα (13π.) και ο Παππάς με 10 πόντους ήταν οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός δεν είχε τύχη, με τον Σπανούλη να μετρά 1/8 τρίποντα (9π.), με 4 λάθη, τον Πρίντεζη (4π. με 2/11 δίποντα και 0/3 τρίποντα) και τον Γκριν να μένει στους 4 πόντους (2/7 δίποντα). Ο Παναθηναϊκός είχε 17 ασίστ. Μόνο 7 είχε ο Ολυμπιακός που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, αδυνατούσε να μπει στη ρακέτα και τα «έσπαγε» έξω από τα 6.75 με 10/35! Μόνο ο Αγραβάνης είχε διψήφιο νούμερο πόντων, με 10 πόντους και ήταν αυτός που με 2 τρίποντα στην 4η περίοδο προσπάθησε να αφυπνίσει την ομάδα του που βρέθηκε στο -21 (27-48 και 37-55).

Πρωταθλητής Ελλάδος ο Παναθηναϊκός Facebook Twitter
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ δίνει οδηγίες στον παίκτη του, Νικ Καλάθη κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Basket League στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

Όμως, 1.56'' πριν τη λήξη, με το σκορ 49-66 υπέρ του Παναθηναϊκού, οπαδοί του Ολυμπιακού άναψαν καπνογόνα, έκαναν χρήση δακρυγόνων, και η αποστολή του Παναθηναϊκού αποχώρησε από το παρκέ. Οι διαιτητές ζήτησαν να εκκενωθεί το ΣΕΦ από τους φιλάθλους για να μην αποφασίσουν οριστική διακοπή, κάτι που έπραξαν οι άνθρωποι των γηπεδούχων. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος πήρε το μικρόφωνο και ζήτησε από τον κόσμο να αποχωρήσει υπενθυμίζοντας τον κίνδυνο για τιμωρία στο επόμενο πρωτάθλημα. «Σας θέλουμε μαζί μας του χρόνου. Αποχωρήστε για να μην μηδενιστούμε για του χρόνου και να μην τιμωρηθούμε με -2» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έλληνας κόουτς. Νωρίτερα, στην 3η περίοδο, ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε αποσυρθεί στη φυσούνα, όταν δημιουργήθηκε ένταση κάτω από την μπασκέτα, με οπαδούς που δυσαρεστημένοι από τα σφυρίγματα των διαιτητών ωθούσαν τους άνδρες ασφαλείας. «Ντροπή! Να ποιος είναι ο Ολυμπιακός,» έκανε δήλωση λίγο αργότερα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Μετά από 23 λεπτά, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο παρκέ, με τον Πρίντεζη να διαμορφώνει το τελικό, 51-66.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 27-36, 37-57, 51-66

Αθλητισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ