Το Der Spiegel εμπλέκει τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε υπόθεση βιασμού και δίνει τα έγγραφα στη δημοσιότητα

Το Der Spiegel εμπλέκει τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε υπόθεση βιασμού και δίνει τα έγγραφα στη δημοσιότητα Facebook Twitter
4

Σε υπόθεση βιασμού μίας 25χρονης γυναίκας φέρεται να εμπλέκεται ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης Κριστιάνο Ρονάλντο σύμφωνα, τουλάχιστον, με το περιοδικό «Der Spiegel».

Πριν από δύο εβδομάδες περίπου και συγκεκριμένα στις 14 Απριλίου, το γερμανικό περιοδικό, επικαλούμενο έγγραφα του «Football Leaks», υποστήριξε πως το 2009, μία άγνωστη γυναίκα, περίπου 25 ετών με καταγωγή απ' τις ΗΠΑ, κατήγγειλε στις αρχές πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά απ' τον Κριστιάνο Ρονάλντο σ' ένα δωμάτιο του ξενοδοχείο Palms Place στο Λας Βέγκας.

Σύμφωνα με εκείνο το πρώτο δημοσίευμα, το περιστατικό σημειώθηκε στις 12 Ιουνίου του 2009, μία μέρα αφότου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συμφώνησε να πουλήσει τον τότε CR7 στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μάλιστα, το «Der Spiegel» ανέφερε ακόμη πως λίγους μήνες μετά την καταγγελία και συγκεκριμένα στις 12 Ιανουαρίου του 2010, ο Πορτογάλος δικηγόρος Carlos Osório de Castro μεσολάβησε προκειμένου να βρεθεί ένας συμβιβασμός και να αποσιωπηθεί η συγκεκριμένη υπόθεση.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέβαλε συνολικά το ποσό των 375.000 δολαρίων στη εν λόγω γυναίκα με αντάλλαγμα μία σειρά από όρους όπως η απόσυρση των κατηγοριών, η διαγραφή όλων των γραπτών και ηλεκτρονικών αρχείων από τον συμβιβασμό, καθώς και η πλήρης σιωπή της απέναντι για την υπόθεση απέναντι σε τρίτους.

Το «Der Spiegel» ανέφερε πως επικοινώνησε με τον Γερμανό δικηγόρο του Ρονάλντο, Γιοχάνες Κάιλερ, ο οποίος απέρριψε τους ισχυρισμούς και προειδοποίησε πως ο πελάτης του θα «δράσει ενάντια σε κάθε ψευδή ισχυρό που πλήττει τη φήμη του».

Η είδηση προκάλεσε την αντίδραση και τη διάψευση της «Gestifute», της εταιρίας που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του Κριστιάνο και ανήκει στον επί χρόνια μάνατζέρ του, Ζόρζε Μέντες.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου που είχε δοθεί στη δημοσιότητα, ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής είχε διαψεύσει το δημοσίευμα, χαρακτηρίζοντάς το «έργο δημοσιογραφικής φαντασίας» και διαμήνυε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του γερμανικού περιοδικού.

Αυτή την εβδομάδα, το «Der Spiegel» επανήλθε με τη δημοσίευση εγγράφων που φέρονται να αποκαλύπτουν την πραγματοποίηση μιας συναλλαγής μεταξύ του Κριστιάνο Ρονάλντο και του φερόμενου ως θύματος, η οποία παρουσιάζεται κάτω από το προσωνύμιο «Susan Κ» για την αποφυγή καταγγελίας.

Το περιοδικό, δημοσίευσε μάλιστα και έγγραφο, όπου εμφανίζεται η υπογραφή του παίκτη καθώς το κωδικό όνομα, το οποίο ορίστηκε από τους διαπραγματευτές της συμφωνίας ως «Topher» (σ.σ. δηλαδή «καλό παιδί»).

Το Der Spiegel εμπλέκει τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε υπόθεση βιασμού και δίνει τα έγγραφα στη δημοσιότητα Facebook Twitter
Το έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα το Der Spiegel και φέρεται να παρουσιάζει την υπογραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο

Το Der Spiegel υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του γραπτά μηνύματα που αντάλλαξε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τον δικηγόρο του κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με το φερόμενο ως θύμα, τον Ιανουάριο του 2010.

Πρόκειται για μία σειρά μηνυμάτων όπου ο παίκτης ενημερώνεται για το ποσό που ζητά η γυναίκα και απαιτεί από τον δικηγόρο Carlos Osório de Castro να μειώσει το ποσό της συμφωνίας. Σύμφωνα με το περιοδικό, το αρχικό ποσό ήταν 950 χιλιάδες δολάρια για να πέσει τελικώς στις 375 χιλιάδες.

Η «Susan Κ» δεν απάντησε σε ερωτήσεις του Der Spiegel, από φόβο, όπως είπε, μήπως χάσει τα χρήματα, εξαιτίας της «σύμβασης».

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο νέο σχόλιο από την πλευρά του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Deadspin

Αθλητισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM