Θα δώσουν το Copa Sudamericana στην ομάδα που αποδεκατίστηκε από την αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία

Θα δώσουν το Copa Sudamericana στην ομάδα που αποδεκατίστηκε από την αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία Facebook Twitter
0

Συγκλονισμένη παραμένει η Νότια Αμερική από τη συντριβή του αεροσκάφους, που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας, Σαπεκοένσε.

Δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι της Ατλέτικο Νασιονάλ, και όχι μόνο, συγκεντρώθηκαν προχθές το βράδυ στο γήπεδο του Μεντεγίν, και στους γύρω δρόμους, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο τελικός του «Κόπα Σουνταμερικάνα», για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων αεροπορικής τραγωδίας.

Στο γήπεδο του Μεντεγίν επρόκειτο να διεξαχθεί ο τελικός μεταξύ της Ατλέτικο Νασιονάλ και της Σαπεκοένσε. Το παιχνίδι όμως δεν έγινε ποτέ και μια λαοθάλασσα συγκεντρώθηκε για να θρηνήσει τα δεκάδες θύματα. Τώρα, μάλιστα σύμφωνα , με τη βραζιλιάνικη εφημερίδα «Globo», θα γίνει αποδεκτή η πρόταση της φιναλίστ Ατλέτικο Νασιονάλ και το τρόπαιο θα δοθεί στη βραζιλιάνικη ομάδα.


Ο κολομβιανός σύλλογος το ζήτησε επισήμως και όλα δείχνουν ότι η πρόταση θα γίνει αποδεκτή από την ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL). Αυτό, όμως, δεν πρόκειται να όμως να ανακοινωθεί πριν από την σύγκλιση του συμβουλίου της CONMEBOL στις 21 του μηνός.


Αυτό σημαίνει πως η Σαπεκοένσε θα έχει και τα προνόμια της κατάκτησης του τίτλου, δηλαδή θα αγωνιστεί στο επόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες και θα παίξει το Ρεκόπα Σουνταμερικάνα (σ.σ.: το αντίστοιχο Σούπερ Καπ της Νοτίου Αμερικής) με την Ατλέτικο Νασιονάλ, που είναι κάτοχος του Λιμπερταδόρες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM