Ρίο 2016 Παραολυμπιακοί: Παγκόσμια αναγνώριση για το Σύρο πρόσφυγα που ζει, εργάζεται και προπονείται στην Ελλάδα

Ρίο 2016 Παραολυμπιακοί: Παγκόσμια αναγνώριση για το Σύρο πρόσφυγα που ζει, εργάζεται και προπονείται στην Ελλάδα Facebook Twitter
1

Ο Ιμπραχίμ Αλ Χουσείν, ο Σύρος πρόσφυγας που ζει, εργάζεται και προπονείται στην Ελλάδα, τιμήθηκε με το βραβείο «Youn Whang Dai», σύμβολο των Παραολυμπιακών Αγώνων από την Σεούλ το 1988.

Ο Ιμπραχίμ, που συμμετείχε στο άθλημα της κολύμβησης με την ομάδα των Ανεξάρτητων Παραολυμπιακών Αθλητών (IPA), ήταν εκείνος που παρέδωσε την Φλόγα στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας του Ελαιώνα.


«Ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν να για πραγματοποιήσω το όνειρό μου και να ταξιδέψω στο Ρίο. Ελπίζω την επόμενη φορά που θα αγωνιστώ να είμαι αθλητής της Ελλάδας,» είχε πει πριν την αναχώρηση της αποστολής και στην συνάντηση που είχε με τον ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλο.


Μαζί με τον Ιμπραχίμ βραβεύτηκε και η Τατιάνα ΜακΦάντεν. Οι δυο τους επιλέχθηκαν για το βραβείο, ως οι αθλητές που αντιπροσωπεύουν καλύτερα το πνεύμα των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Το βραβείο Whang Youn Dai ξεκίνησε το 1988 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ και από τότε απονέμεται σε κάθε διοργάνωση.

Οι νικητές έλαβαν ένα καθαρό χρυσό μετάλλιο, βάρους 75 γραμμαρίων, κατά την Τελετή Λήξης του Ρίο το 2016 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.


Στο Ρίο 2016, οι 17 συμμετέχουσες χώρες είχαν ορίσει 21 υποψήφιους αθλητές για το βραβείο Whang Youn Dai. Οι δύο τελικοί νικητές επιλέχθηκαν, από μια ανεξάρτητη επιτροπή κριτών αποτελούμενη από μέλη του διοικητικού συμβουλίου IPC.

Η αποστολή του βραβείου Whang Youn Dai είναι να ενισχύσει τη θέληση των ατόμων με αναπηρία να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες τους μέσα από τον αθλητισμό και μέσω των Παραολυμπιακών Αγώνων.


Ο 27χρονος Σύρος, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, έκανε κολύμβηση και τζούντο σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

Μέλος 14μελους οικογένειας, το 2012 έχασε το πόδι του -κάτω από το γόνατο- όταν βομβαρδίστηκε η γειτονιά του. Μετά από νοσηλεία περίπου ενός έτους στην Τουρκία, πέρασε στην Σάμο, όπου ζήτησε άσυλο το 2014. Πλέον ζει στην Κυψέλη.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Αθλητισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια