ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ομάδα προσφύγων και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο

Ομάδα προσφύγων και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο Facebook Twitter
Μέλη από την ομάδα προσφύγων των Ολυμπιακών Αγώνων.
0

Μετά τους Ολυμπιακούς και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, θα περάσουν στην Ιστορία ως η πρώτη διοργάνωση, στην οποία θα συμμετάσχει «η ομάδα των προσφύγων». Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC), στους Αγώνες της Βραζιλίας θα συμμετέχει ένας μικρός αριθμός προσφύγων (και κάποιων που έχουν αιτηθεί άσυλο), με την ομάδα Ανεξάρτητων Παραολυμπιακών Αθλητών (IPA).

Η ομάδα, θα αγωνιστεί υπό την Παραολυμπιακή σημαία, ενώ θα παρελάσουν πρώτοι στην τελετή έναρξης που θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου.

Οι αθλητές που θα συγκροτήσουν την ομάδα Ανεξάρτητων Παραολυμπιακών Αθλητών (IPA) πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις αλλά και ντόπινγκ κοντρόλ πριν το ταξίδι για το Ρίο. Θα μείνουν κανονικά στο Παραολυμπιακό Χωριό μαζί με τους 4.300 αθλητές από 160 χώρες.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ