Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάστηκε σαν ο θριαμβευτής του Ρίο και πολλοί χρήστες χλευάζουν το tweet του πανηγυρισμού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάστηκε σαν ο θριαμβευτής του Ρίο και πολλοί χρήστες χλευάζουν το tweet του πανηγυρισμού Facebook Twitter
H Kατερίνα Στεφανίδη και ο βρετανός Μο Φάρα
15

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει στόχος χλευασμού σήμερα εξαιτίας ενός πανηγυρικού tweet που υποδηλώνει ότι ήταν ο πραγματικός νικητής των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο σε σύγκριση με τον αριθμό των μεταλλίων που κέρδισαν Κίνα και ΗΠΑ.

"Τεράστια συγχαρητήρια σε όλους του ευρωπαίους νικητές και τους συμμετέχοντες στο # Rio2016, τα πήγατε θαυμάσια!" ανέφερε ο επίσημος λογαριασμός που διατηρεί στο Twitter το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Το μήνυμα συνοδευόταν από ένα γράφημα που έδειχνε την Ευρωπαϊκή Ένωση πρώτη στο Ολυμπιακό βάθρο, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν τη δεύτερη θέση και η Κίνα την τρίτη.

Όμως αυτός ο συμψηφισμός, ενόχλησε πολλούς χρήστες όπως σημειώνει η Telegraph και αρκετά ακόμη μίντια.

Και αυτό γιατί η συγκομιδή συνδυάζει τα μετάλλια όλων των χωρών αλλά κυρίως γιατί προσθέτει στο σύνολο και εκείνα των Βρετανών - κάτι που λόγω Brexit δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, σύμφωνα με σχόλια που γίνονται στα social media.

 "Αυτό είναι αηδιαστική προπαγάνδα της ΕΕ.  Ρώτησε τους αθλητές αν συμφωνούν με αυτό;" διερωτήθηκε ένας χρήστης ενώ κάποιος άλλος σημειώνει πως δεν γίνεται να προσθέτει κανείς όλα τα μετάλλια των χωρών μιας ένωσης για να αυτοανακηρύσσεσαι νικητής.

Το γεγονός πως το tweet αυτό αντιμετωπίζει τα 28 κράτη μέλη ως ένα ενιαίο έθνος ενόχλησε και τoν ευρωβουλευτή Mike Hookem που εκπροσωπεί το Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου(Ukip) o οποίος το χαρακτήρισε αξιοθρήνητο.

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ