Κρυμμένοι πίσω από αυτή την κουρτίνα ταξίδεψαν οι δύο κολυμβητές που είπαν ψέματα και ντρόπιασαν την ομάδα των ΗΠΑ

Κρυμμένοι πίσω από αυτή την κουρτίνα ταξίδεψαν οι δύο κολυμβητές που είπαν ψέματα και ντρόπιασαν την ομάδα των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Κρυμμένοι πίσω από αυτή την κουρτίνα ταξίδεψαν οι δύο κολυμβητές που είπαν ψέματα και ντρόπιασαν την ομάδα των ΗΠΑ Facebook Twitter

Πριν από μια βδομάδα στεκόντουσαν στο βάθρο στο Ρίο, πανηγύριζαν για τα χρυσά μετάλλια γύρω από το λαιμό τους και έκαναν την Αμερική υπερήφανη, αλλά σήμερα είναι οι αθλητές που εξόργισαν όλους τους κατοίκους του Ρίο και επιστρέφουν στην πατρίδα ντροπιασμένοι.

Την Παρασκευή, οι δύο κολυμβητές Τζακ Κόνγκερ και Γούναρ Μπεντζ επέστρεψαν πίσω σε αμερικανικό έδαφος με μια πτήση που προσγειώθηκε στο Μαϊάμι. Όμως το ταξίδι τους δεν θύμιζε εν μέρει αυτό που ταιριάζει σε Ολυμπιονπίκες. Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του, οι δύο αθλητές παρέμειναν κρυμμένοι πίσω από μια σκούρα κουρτίνα που είχε καλύψει τις θέσεις τους στο αεροσκάφος. Όπως αποκαλύπτει το Reuters που μετέδωσε αποκλειστικές εικόνες, το προσωπικό είχε φροντίσει να τοποθετήσει και μια μικρή πινακίδα που έγραφε "Μην ενοχλείτε" σε μια προσπάθεια να τους προστατεύσει από τα υπόλοιπα βλέμματα των επιβατών και την διαμάχη που έχει ξεσπάσει γύρω από το σκάνδαλο της ψεύτικης κατάθεσης που έδωσαν για την fake ληστεία στο Ρίο.

Κρυμμένοι πίσω από αυτή την κουρτίνα ταξίδεψαν οι δύο κολυμβητές που είπαν ψέματα και ντρόπιασαν την ομάδα των ΗΠΑ Facebook Twitter

«Δεν μπορώ, λυπάμαι, δεν μπορώ," είπε ο Κόνγκερ σε έναν δημοσιογράφο του Reuters που ήταν στην πτήση, όταν ρωτήθηκε τι αισθάνεται καθώς επιστρέφει στο σπίτι του με τη Βραζιλιάνικη αστυνομία να τον έχει κατηγορήσει πως μαζί με άλλους συναθλητές του είπαν ψέμματα πως έπεσαν θύματα ένοπλης ληστείας.

Ώρες νωρίτερα, ο ίδιος και ο Bentz, δέχτηκαν αποδοκιμασίες από Βραζιλιάνους, καθώς αποχωρούσαν από ένα αστυνομικό τμήμα του Ρίο, ενώ την Τετάρτη το βράδυ, είχαν προσπαθήσει να φύγουν από τη χώρα, αλλά τελευταία στιγμή κλήθηκαν πίσω για συμπληρωματικές καταθέσεις.

Οι δυο αθλητές επιβιβάστηκαν τελευταίοι στην πτήση AA990 την Πέμπτη το βράδυ, φορώντας hoodies, κάθισαν στην τρίτη σειρά της οικονομικής θέσης αρχικά, αλλά μερικές ώρες μετά είχαν μεταφερθεί στην Βusiness Class, πίσω από την κουρτίνα.

Οι αεροσυνοδοί φρόντιζαν να κρατούν μακριά τους δημοσιογράφους που επιχείρησαν να τους προσεγγίσουν.

 

Κρυμμένοι πίσω από αυτή την κουρτίνα ταξίδεψαν οι δύο κολυμβητές που είπαν ψέματα και ντρόπιασαν την ομάδα των ΗΠΑ Facebook Twitter

Το Reuters περιγράφει πως το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας άφηνε δίσκους με ομελέτες, τυριά, κρουασάν και φρούτα μέσα από ένα μικρό άνοιγμα στην κουρτίνα, προσπαθώντας να κρύψουν τους νεαρούς άνδρες. Όταν έφτασαν στο Μαϊάμι, οι εκτελωνιστές τους βοήθησαν και πάλι να αποφύγουν και πάλι τους δημοσιογράφους.

Ο Lee W. McNutt, ένα 61 ετών έμπορος της Silicon Valley, που είχε ταξιδέψει στο Ρίο για να δει τους αγώνες είπε στο Reuters πως είχε μια σύντομη συνομιλία με τους δύο αθλητές στο αεροσκάφος. 

«Μην αφήσετε αυτό που έγινε να σας πτοήσει. Δεν νομίζω ότι όσοι είναι πραγματικό φίλαθλοι πρόκειται να ενδιαφερθούν για αυτό. Είστε νέοι και αυτό θα περάσει.  Αύριο κιόλας αρχίστε την προπόνηση για το Τόκιο » τους είπε.

Με τις πληροφορίες του Reuters

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM