Η βία επισκιάζει το Euro - Aπαγορεύτηκε η πώληση αλκοόλ στις πόλεις που φιλοξενούν αγώνες

Η βία επισκιάζει το Euro - Aπαγορεύτηκε η πώληση αλκοόλ στις πόλεις που φιλοξενούν αγώνες Facebook Twitter
2

Η γαλλική κυβέρνηση είναι εξαιρετικά ανήσυχη από τα επεισόδια, που έχουν στιγματίσει έως τώρα τους αγώνες του EURO 2016. Μάλιστα ο υπουργός εσωτερικών, Μπερνάν Καζνέβ, ζήτησε σήμερα την τιμωρία των ομοσπονδιών της Αγγλίας και της Ρωσίας, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια, με οπαδούς των δύο εθνικών ομάδων στη Μασαλία.


«Είναι απόλυτα επιτακτική η τιμωρία των ομοσπονδιών, των οποίων οι οπαδοί προκαλούν επεισόδια, τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου», δήλωσε σχετικά σήμερα ο Καζνέβ σε συνέντευξη Τύπου και συμπλήρωσε πως θα ενταθούν, ακόμη περισσότερο, τα αστυνομικά μέτρα, ώστε να αποφευχθούν νέα επεισόδια στη συνέχεια των αγώνων.


Επίσης ο Γάλλος υπουργός ανακοίνωσε πως στο εξής θα απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ τις παραμονές και τις ημέρες των αγώνων, στις εννέα γαλλικές πόλεις, που φιλοξενούν αγώνες της διοργάνωσης. Τόνισε πως επικοινώνησε με τους αρχηγούς της αστυνομίας των πόλεων αυτών και τους ζήτησε να λάβουν όλα τα μέτρα για την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ. Επίσης τόνισε πως όποιος οπαδός συλλαμβάνεται σε επεισόδια, θα αποκλείεται από όλους τους αγώνες αλλά και τις ζώνες φιλάθλων σε κάθε πόλη.

Η βία επισκιάζει το Euro - Aπαγορεύτηκε η πώληση αλκοόλ στις πόλεις που φιλοξενούν αγώνες Facebook Twitter

H UEFA αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω από την απλή καταδίκη των επεισοδίων στη Μασαλία, Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση απείλησε τις ομοσπονδίες της Αγγλίας και της Ρωσίας πως αν επαναληφθούν τέτοια επεισόδια, τότε θα προχωρήσει στην αποβολή των δύο εθνικών ομάδων από τα τελικά του EURO 2016 της Γαλλίας. Η Deutsche Welle μεταδίδει πως η UEFA εκκινεί πειθαρχική διαδικασία κατά της Ρωσίας και θα ανακοινώσει την απόφασή της την Τρίτη. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΥΕΦΑ οι ενδεχόμενες ποινές κυμαίνονται από μία δημόσια επίπληξη μέχρι και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του τουρνουά. Ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας Βιτάλι Μούτκο φαίνεται να εκφράζει κατανόηση για την παρέμβαση της ΟΥΕΦΑ. «Όλα αυτά είναι σωστά. Στις εξέδρες άναψαν φωτοβολίδες και έγιναν επεισόδια, πρέπει να διερευνήσουμε πώς έγινε αυτό» δήλωσε ο Μούτκο στο πρακτορείο R-Sport.


Σύμφωνα με τον υπουργό Αθλητισμού της Ρωσίας «δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν πηγαίνουν σε τέτοιες διοργανώσεις για το ποδόσφαιρο. Πρέπει να τους εντοπίσουμε, ώστε να μην μπορούν να πηγαίνουν πουθενά. Οι ίδιοι νομίζουν ότι είναι υπέροχοι τύποι, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δυσφημούν τη Ρωσία, η οποία διοργανώνει το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου του 2018».


H βρετανική κυβέρνηση εμφανίστηκε ιδιαίτερα, ειδικά μετά την προειδοποίηση της UEFA, ανήσυχη για τα επεισόδια στη Μασαλία και δήλωσε έτοιμη να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα. Μάλιστα σύμφωνα με ΜΜΕ του νησιού αποφάσισε την αποστολή κι άλλων Αγγλων αστυνομικών στη Γαλλία, ώστε να αποτρέψει νέα επεισόδια, που ίσως στοιχίσουν τη συμμετοχή της εθνικής Αγγλίας στα τελικά του EURO.

Η βία επισκιάζει το Euro - Aπαγορεύτηκε η πώληση αλκοόλ στις πόλεις που φιλοξενούν αγώνες Facebook Twitter


«Η κυβέρνηση είναι πολύ σκεπτική έπειτα από τα όσα συνέβησαν στη Μασαλία, λαμβάνοντας υπόψη και τα περιστατικά βίας κατά των Άγγλων οπαδών. Καταδικάζουμε τη βία και καλούμε όλες τις πλευρές να ρίξουν τους τόνους. Αυτά τα περιστατικά δεν συμβαδίζουν με το αθλητικό πνεύμα και προέρχονται από μειοψηφία οπαδών, αφού η συντριπτική πλειοψηφία όσων βρίσκονται στην Γαλλία θέλουν απλά να απολαύσουν το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης και συμπλήρωσε:


«Από την μεριά μας, καλωσορίζουμε την απόφαση της UEFA να πραγματοποιήσει έρευνα για τα όσα συνέβησαν στη Μασσαλία και είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο», χωρίς να θελήσει να σχολιάσει τις πληροφορίες για την -επιπλέον- αποστολή δεκάδων ακόμη αστυνομικών στη Γαλλία, ενόψει του επόμενου αγώνα, την Πέμπτη, της εθνικής Αγγλίας στο Λανς κόντρα στην Ουαλία.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ/ ΜΠΕ και Deutsche Welle

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αυτός ο χουλιγκανισμός έχει ξεφύγει.Χρείάζονται δυνατά και σκληρά μετρά , ο αθλητισμός είναι μία όμορφη απόλαυση που πρέπει να απολαμβάνουμε, είτε βλέποντας τον είτε συμμετέχοντας και εμείς..