Για πρώτη φορά στην ιστορία, η Ελλάδα χωρίς εκπρόσωπο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή

Για πρώτη φορά στην ιστορία, η Ελλάδα χωρίς εκπρόσωπο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή Facebook Twitter
4

Χωρίς εκπρόσωπο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή θα παραμείνει η Ελλάδα για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που από την ίδρυση της ΔΟΕ το 1894  η «μητέρα» των Ολυμπιακών δεν θα έχει μέλος στη Λωζάνη ενώ οι πληροφορίες της «Καθημερινής» αναφέρουν πως οι ιθύνοντες του «κλαμπ των Αθανάτων» πήραν την απόφαση καθώς δυσαρεστήθηκαν από τις πιέσεις που άσκησαν κάποιοι εκ των Ελλήνων υποψηφίων.

Πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», εκπρόσωποι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έστειλαν στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επιστολή στην οποία αναφέρεται ότι στη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στο Ρίο, δεν θα ενταχθεί κανένας Ελληνας στη ΔΟΕ. Η επίσημη θέση κάνει λόγο για πληθώρα Ελλήνων υποψηφίων.

Επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογής είναι η πριγκίπισσα Αννα του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Επιτροπή ετοιμάζει τις προτάσεις για τη ΔΟΕ, ενώ την τελική απόφαση την παίρνει η Γενική Συνέλευση. Υποψήφιοι για τη θέση του «Αθανάτου» είναι τα μέλη της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, Ισίδωρος Κούβελος, Στέλιος Αγγελούδης και Πέτρος Συναδινός. Η χώρα μας  έμεινε χωρίς εκπρόσωπο στη ΔΟΕ από τις αρχές του 2016 όταν ο Λάμπης Νικολάου αποχώρησε λόγω υπέρβασης του ηλικιακού ορίου. Υπάρχουν δύο επίτιμα μέλη(ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο Λάμπης Νικολάου) αλλά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Από παντού, μας βγάζουν έξω.Η χώρα, από την απόλυτη κορύφωση του 2004, που όλοι λέγανε τα κάλυτερα, έχουμε φτάσει στην απόλυτη εξαθλίωση.Μακάρι να καταφέρουμε να το αλλάξουμε..