Η περιπέτεια της Τρόικα από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο

Η περιπέτεια της Τρόικα από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
7

Το θέμα της διαμονής των Θεσμών απασχολεί την κυβέρνηση και φαίνεται ότι έχει εξελιχθεί σε ένα δύσκολο «σταυρόλεξο», αφού η κυβέρνηση θέλει διακριτική παραμονή στην Αθήνα, ώστε να μην «στιγματιστούν» τα υπουργεία.

Αρχικά σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση είχε κλείσει 40 δωμάτια σε ξενοδοχείο στο Καβούρι για τη διαμονή των κλιμακίων, όμως οι Θεσμοί φάινεται να είχαν αντιρρήσεις και να «φωτογράφιζαν» ως επιθυμητό ξενοδοχείο για τη διαμονή τους το Χίλτον.

Επίσης τα απομακρυσμένα ξενοδοχεία δεν προκρίθηκαν και για λόγους ασφαλείας αλλά και επειδή οι εκπρόσωποι των θεσμών επιθυμούσαν η πρόσβαση τους στα υπουργεία και στους οργανισμούς να είναι άμεση.

Σύμφωνα με το Έθνος τελικά η ελληνική πλευρά και οι Θεσμοί συμφώνησαν να κλείσουν ξενοδοχείο στο κέντρο αλλά αυτή τη φορά τα κλιμάκια απέρριψαν το Χίλτον κρίνοντας ότι είναι κοντά στο Σύνταγμα όπου γίνονται διαδηλώσεις. Στη συνέχεια προτάθηκε το Intercontinental στη Συγγρού καθώς δεν φτάνουν εκεί οι διαδηλώσεις. Απορρίφθηκε όμως και αυτό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές είπαν ότι η περιοχή έχει κακή φήμη, όταν βραδιάζει.

Έτσι παραμένει προς το παρόν άγνωστο το πού τελικά θα καταλύσουν τα κλιμάκια των εκπροσώπων των δανειστών ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με στόχο μια συμφωνία ως τις 20 Αυγούστου.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ