Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι οδηγοί ταξί

Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι οδηγοί ταξί Facebook Twitter
Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
0

Kινητοποιήσεις προαναγγέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, καταγγέλλοντας καρτελοποίηση και φαινόμενα υφαρπαγής μεταφορικού έργου και ανταγωνισμού.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) Θύμιος Λυμπερόπουλος «μην περιμένετε ότι θα μείνουμε απαθείς μπροστά στην καρτελοποίηση των υπηρεσιών μεταφοράς που επιχειρείται. Ή θα τηρηθούν οι νόμοι που η πολιτεία θέσπισε ή θα περάσουμε όλοι μαζί ένα πολύ όμορφο καλοκαίρι».

Σημειώνεται σε ανακοίνωση του συνδικάτου:  

«Πολλοί εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας (ιδιαίτερα ξενοδόχοι) έχουν αναγάγει την παραγωγή μαύρου χρήματος σε βάρος των ταξιτζήδων σε καθιερωμένη πρακτική. Η τακτική του εκβιασμού στον ταξιτζή "δώσε μου τόσα για να μεταφέρεις πελάτες του ξενοδοχείου" τελειώνει σήμερα. Οι συστάσεις προς τους συγκεκριμένους κυρίους θα είναι η τελευταία ήπια αντίδραση. Εν μέσω τουριστικής περιόδου είναι κρίμα να καταφύγουμε σε θερμά επεισόδια για να τηρηθούν τα αυτονόητα».


Και συνεχίζει: «Η αυθαίρετη κατάργηση της εξάωρης σύμβασης που προβλέπει ο νόμος είναι ένα ακόμη πεδίο υποκλοπής έργου σε βάρος του ταξιτζή. Σε όλα αυτά προσθέστε τις αυθαιρεσίες των ανοικτών τουριστικών λεωφορείων που έχουν μετατραπεί σε αστική συγκοινωνία και τις παραβάσεις των τουριστικών λεοφωρείων που κάνουν άγρα πελατών και φτιάχουν επί τόπου λίστα επιβαινόντων και όχι από πριν, ως ώφειλαν».


«Σε ό,τι αφορά τις επιδοτήσεις διαδρομών και την καταστρατήγηση του τιμολογίου από κάθε τύπου εφαρμογές, απαιτούμε αυστηρή εφαρμογή του νόμου και την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών»  αναφέρεται επίσης.


«Όλα αυτά μας έκαναν να πούμε ως εδώ και μη παρέκει. Θερμή παράκληση προς κάθε αρμόδιο υπουργείο, κάθε αρμόδια αρχή: Ή τους μαζεύετε τώρα ή θα γελάσει μαζί τους και ο κάθε πικραμένος…» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM