Στη φυλακή από τη βίλα του ο 22χρονος

Στη φυλακή από τη βίλα του ο 22χρονος Facebook Twitter
3

Την προφυλάκιση του 22χρόνου που ήταν σε κατ' οίκον περιορισμόσ τη βίλα του στην Εκάλη και που κατηγορείται για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο έλυσε τη διαφωνία που είχε ανακύψει για την ποινική του μεταχείριση μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα.


Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος ονομάστηκε και “δράκος του Facebook”, είχε συλληφθεί περίπου πριν από δύο εβδομάδες μετά από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραβάσεις διατάξεων των άρθρων 348Α Π.Κ. «Πορνογραφία Ανηλίκων», 348Γ Π.Κ. «Πορνογραφικές Αναπαραστάσεις Ανηλίκων», πράξεις τελεσθείσες μέσω διαδικτύου.


Η κατ' οίκον κράτηση του με αστυνομική φρουρά αποφασίστηκε όταν ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για το αν έπρεπε να προφυλακιστεί με τον ανακριτή να σχηματίζει, μετά την απολογία του 22χρονου, τη γνώμη ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι τα θύματά του ήταν ανήλικες. Αντίθετα, ο εισαγγελέας πείστηκε ότι είχε γνώση και για αυτό ζήτησε την προφυλάκισή του.


Πρόκειται για γόνο εύπορης οικογένειας των Αθηνών, ο οποίος, σύμφωνα με τις αρχές, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook δημιουργούσε βίντεο πορνογραφίας με "πρωταγωνίστριες" ανήλικες κοπέλες. Αφού γίνονταν "φίλος" με τα ανήλικα κορίτσια ηλικίας 13 έως 15 ετών υπεκλεπτε τις φωτογραφίες που εκείνες είχαν "ανεβάσει" στο προφίλ τους.


Στη συνέχεια, έχοντας στα χέρια του το υλικό αυτό και κάνοντας μοντάζ τοποθετούσε τα πρόσωπα των ανήλικων κοριτσιών πάνω σε αυτά πρωταγωνιστριών πορνό, δημιουργώντας έτσι βίντεο παιδικής πορνογραφίας. Κατόπιν επικοινωνούσε με τα θύματά του και τα εκβίαζε ότι θα διαρρεύσει το υλικό στο οικογενειακό και φιλικό τους περίγυρο. Σύμφωνα μάλιστα με τις αρχές, έπειθε τα ανήλικα κορίτσια να προβαίνουν διαδικτυακά, σε ακατονόμαστες πράξεις με ερωτικά παιχνίδια ενώ ο ίδιος βιντεοσκοπούσε αυτές τις σκηνές

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Καλά όχι ότι αυτό που έκανε ήταν καλό, είμαι σίγουρος ότι κάποιο νόμο παραβίασε, αλλά το να βάλεις το κεφάλι μιας ανήλικης σε ένα πορνογραφικό βίντεο ενηλίκων, συνιστά παιδική πορνογραφία;;