«Τον χτυπούν γιατί είναι άξιος», δηλώνει ο πατέρας του Γιάνη Βαρουφάκη

«Τον χτυπούν γιατί είναι άξιος», δηλώνει ο πατέρας του Γιάνη Βαρουφάκη Facebook Twitter
6

«Είναι άξιος, αξιοπρεπής και λέει την αλήθεια. Θα παλεύει μέχρι να κερδίσει το ελάχιστο», δηλώνει σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής, για το γιό του,  ο πατέρας του υπουργού Οικονομικών, Γιώργος Βαρουφάκης, ο οποίος έχει «θητεία» στη Μακρόνησο ενώ υπήρξε και πρόεδρος της Χαλυβουργικής, έχοντας, όπως λέει, γνωρίσει τρεις γενιές Αγγελόπουλων.

«Κάθε μέρα πάω γραφείο, πισίνα, κάνω ομιλίες και ακολουθώ αυτό που είπε κάποτε ο Τζέιμς Ντιν: κάντε όνειρα σαν να είστε αθάνατοι. Κι εγώ ακόμα κάνω όνειρα» λέει ο Γιώργος Βαρουφάκης.

Ηταν φοιτητής στο Χημικό και μέλος της παράνομης ΕΠΟΝ το 1948 και ήταν  οι ίδιοι οι συμφοιτητές του που τον συνέλαβαν.

Ο Γιώργος Βαρουφάκης ζει μόνος από το 2008 που πέθανε η αγάπη της ζωής του, όπου λέει ο ίδιος μιλώντας για την Ελένη του.

«Με την Ελένη μου γνωριστήκαμε στο πανεπιστήμιο, όταν είχα βγει από τη Μακρόνησο. Σπουδάζαμε χημεία στο Χημικό Αθηνών. Πήραμε το δίπλωμα και το '54 παντρευτήκαμε. Η ζωή μας ήταν πολύ όμορφη».

Νονός του ήταν ο συνταγματάρχης Σκλαβενίτης, ο οποίος μάλιστα έδωσε εντολή να τον απολύσουν. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για αποκήρυξη και ο Γιώργος Βαρουφάκης κατέληξε στην Μακρόνησο, όπου, όπως λέει ο ίδιος, είχε την τύχη να γνωρίσει τον Γιάννη Ρίτσο, τον Μανώλη Κατράκη και τον Σπύρο Λιναρδάτο. Αξιοσημείωτο είναι πως η μητέρα του Γιώργου δεν ήθελε να τον βαπτίσει, γιατί μπορεί «να μεγαλώσει και να έρθει να μου πει με ποιο δικαίωμα με ενέταξες σε μια θρησκεία;».

Η οικογένεια για τον Γιώργο ήρθε μετά την εξορία και το 1961 η γυναίκα του, Ελένη, έφερε στην ζωή τον Γιάνη.

 

«Τον χτυπούν γιατί είναι άξιος», δηλώνει ο πατέρας του Γιάνη Βαρουφάκη Facebook Twitter

Ο Γιώργος Βαρουφάκης λέει ότι ο γιός του και σημερινός υπουργός Οικονομικών σταμάτησε από την Τετάρτη δημοτικού να γράφει το όνομα του με δύο «ν». Μάλιστα η δασκάλα του είχε αφαιρέσει δύο βαθμούς για αυτή του την ενέργεια, θεωρώντας ότι έχει κάνει ορθογραφικό λάθος, και εκείνος, γυρνώντας σπίτι, ρώτησε τον πατέρα του αν υπάρχει κάποιος κανόνας που να επιβάλει τα δύο «ν». Σημειώνει επίσης ότι ο γιός του,  υπουργός Οικονομικών είναι αυτός που έκανε περήφανο τον ελληνικό λαό.

Αιτιολογεί δε το κλίμα που έχει διαμορφωθεί ως προσπάθεια υποτίμησης και υποβιβασμού. «Γιατί είναι άξιος. Δεν τους πάει... δεν τους ταιριάζει. Γι αυτό τον χτυπούν. Είναι η πρώτη φορά που ανέβηκε το γόητρο και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Μόνον τώρα» λέει ο Γ. Βαρουφάκης. Σημειώνει επίσης ότι ο γιος του είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους υπουργούς, ασυνήθιστος για τους Ευρωπαίους και αγωνιστής, για αυτό και τον χτυπούν, ενώ εκείνος είναι που άνοιξε τις πόρτες στον Αλέξη Τσίπρα για τις επαφές του με τους ηγέτες του εξωτερικού.

«Ο πρωθυπουργός αν ήθελε θα μπορούσε να είχε διώξει τον Γιάνη, δεν το έκανε όμως. Αντίθετα φρόντισε να ενισχύσει την ομάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ δεμένος με τον Γιάνη. Είναι εξαιρετικό παιδί. Είναι τίμιος και αυτό που λέει αυτό και κάνει. παλεύει πολύ για τον σκοπό του. Έχει πάρα πολλές υποθέσεις να διαχειριστεί και ο αγώνας είναι πολύπλευρος» σχολίασε και αποκαλύπτοντας την ευαίσθητη πλευρά του υπουργού θυμήθηκε όταν τον πήρε τηλέφωνο από τη Ρίγα και του είπε «ήθελα να μάθω πώς είσαι μπαμπά μου».... Με έπαιρνε από την Αμερική, όταν δίδασκε, για να μου πει ότι «είχε την ανάγκη να με ακούσει...».

«Μπαμπά είναι πολύ δύσκολα, μα πάρα πολύ δύσκολα, αλλά παλεύω και όταν παλεύεις πετυχαίνεις», εκμυστηρεύεται ο υπουργός στον πατέρα του.

«Τον χτυπούν γιατί είναι άξιος», δηλώνει ο πατέρας του Γιάνη Βαρουφάκη Facebook Twitter

Ο πατέρας του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών δηλώνει πως στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετουσιώνει αυτό που θεωρείται «ενωμένη αριστερά».

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ