Συνελήφθησαν οι ληστές της Γαύδου

Συνελήφθησαν οι ληστές της Γαύδου Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
1

Συνελήφθησαν οι δύο άνδρες που έδεσαν, φίμωσαν και λήστεψαν μία 71χρονο στη Γαύδο, σε ένα περιστατικό που χαρακτηρίζεται ως πρωτόγνωρο για το ακριτικό νησί των ελάχιστων κατοίκων. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ως δράστες συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο άνδρες πήγαν με το πλοίο της γραμμής στη Γαύδο με μοτοσυκλέτα, την οποία είχαν νοικιάσει από περιοχή του δήμου Πλατανιά. Στη συνέχεια, έφτασαν στο σπίτι της 71χρονης, μπήκαν μέσα παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο και αφού την ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας τη φίμωσαν και την έδεσαν και με την απειλή αιχμηρών αντικείμενων, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 440 ευρώ και δύο γυναικεία ρολόγια χειρός. Το ίδιο βράδυ, επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής και επέστρεψαν στην Παλαιόχωρα Χανίων, από όπου και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι δράστες της ληστείας είναι ο 31χρονος και ο 24χρονος, οι οποίοι εντοπίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στα Χανιά, ενώ κατά τη σύλληψη τους προέβαλαν σθεναρή αντίσταση. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα γυναικείο ρολόι το οποίο, όπως προέκυψε, ανήκει στην 71χρονη.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ