Παραιτήθηκαν όλοι οι δικηγόροι στη δίκη για το σκάνδαλο της Proton Bank

Παραιτήθηκαν όλοι οι δικηγόροι στη δίκη για το σκάνδαλο της Proton Bank Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ
1

Εμπλοκή στη δίκη για τα επισφαλή δάνεια της Proton Bank προέκυψε σήμερα, καθώς παραιτήθηκαν όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισης των 43 κατηγορουμένων.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, οι δικηγόροι επικαλέστηκαν απόφαση της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, με βάση την οποία μετά τη δεύτερη διακοπή της ποινικής δίκης, είναι υποχρεωμένοι να απέχουν από τα καθήκοντα τους, εκτός και αν υφίσταται κίνδυνος παραγραφής του αδικήματος.

Οι συνήγοροι, που ήδη είχαν ζητήσει αναβολή της δίκης λόγω κωλυμάτων που είχαν, τονίζουν πως οι παραιτήσεις τους είναι μονόδρομος γιατί αν παραβούν την οδηγία του ΔΣΑ, απειλούνται ακόμη και με αφαίρεση της επαγγελματικής άδειας τους για δυο μήνες.

Στην επόμενη δικάσιμο, το δικαστήριο αναμένεται να προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων των κατηγορουμένων. Ωστόσο, και αυτοί είναι πιθανόν να επικαλεστούν για τον ίδιο λόγο κώλυμα παράστασης, αλλά ακόμα και αν αποδεχθούν τον διορισμό τους η δίκη θα πρέπει να διακοπεί για αρκετές ημέρες προκειμένου να ενημερωθούν για την δικογραφία, η οποία αριθμεί εκατοντάδες σελίδες.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη αφορά τα επισφαλή δάνεια, ύψους περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε η Proton Bank την περίοδο που επικεφαλής της ήταν ο επιχειρηματίας και βασικός κατηγορούμενος, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Και κάπως έτσι δεν θα καταδικαστεί κανείς από τους κατηγορούμενους, μέχρι να ξεχαστεί το θέμα και μία ωραία πρωΐα θα μάθουμε ότι ο Λαυρεντιάδης που είχε ζητήσει να μην φυλακιστεί λόγω προβλημάτων υγείας, ανένηψε ξαφνικά και έφυγε για εξωτικές περιοχές.