Υπάρχει τρόπος να μείνουν οι νέοι στην Ελλάδα;

Υπάρχει τρόπος να μείνουν οι νέοι στην Ελλάδα; Facebook Twitter
0

Τα στοιχεία και οι οικονομικοί δείκτες είναι πάνω-κάτω γνωστοί σε όλους. Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα τα ποσοστά ανεργίας αγγίζουν το 27%, η ανεργία των νέων έχει εκτιναχθεί στο απογοητευτικά υψηλό ποσοστό του 50%, αναγκάζοντας τα τελευταία χρόνια περίπου 180.000 νέους – κατόχους πανεπιστημιακών τίτλων ν' αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό. Σε όποια συζήτηση και αν βρεθείς ακούς να συζητιέται πάντα το ίδιο πράγμα. Όλοι προβληματίζονται για το ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα της ζωής τους. Να μείνουν ή να φύγουν; Διαθέτουν επαρκή εφόδια για να βρουν δουλειά εδώ; Υπάρχουν θέσεις εργασίας για να τους απορροφήσουν;

Αυτές τις ανάγκες και αυτά τα ερωτήματα έρχεται να καλύψει και ν' απαντήσει η πρωτοβουλία «Μπορούμε ΕΔΩ» του Nescafé. Ένα νέο καινοτομικό πρόγραμμα δωρεάν κατάρτισης κι εξειδίκευσης με πιστοποίηση για νέους από τον Nescafé, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης (Ι.Β.ΕΠ.Ε.-ΣΕΒ). Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί να προσφέρει σε 200 νέους από 18-35 ετών, προγράμματα κατάρτισης κι εξειδίκευσης που σχετίζονται άμεσα με την αγορά εργασίας, προκειμένου να αποκτήσουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και πιστοποιήσεις που θα τους βοηθήσουν να βρουν πιο εύκολα εργασία στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής των εκπαιδευμένων νέων σε εξετάσεις για τη λήψη πιστοποιήσεων από ανεξάρτητο φορέα σε όλες τις ειδικότητες, εφ’ όσον οι ίδιοι το επιθυμούν.

Η επίσημη έναρξη του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο χώρο του THE HUB EVENTS στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε και η ειδική ιστοσελίδα του «Μπορούμε ΕΔΩ». Όπως δήλωσε σχετικά κατά τη διάρκεια της βραδιάς ο κ. Ηλίας Παπαδόπουλος, Διευθυντής του Τμήματος Καφέ της Nestlé Ελλάς: «Μέσα από το καινοτομικό πρόγραμμα δωρεάν κατάρτισης κι εξειδίκευσης με πιστοποίηση ΕΔΩ, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους νέους ανθρώπους στην Ελλάδα, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την είσοδό τους στον επαγγελματικό κόσμο και να βελτιώσουν τις πιθανότητές τους σε μια απαιτητική αγορά εργασίας. Ευχή όλων μας είναι να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη νέα γενιά στην επιλογή της να παραμείνει στη χώρα μας και να υλοποιήσει ΕΔΩ τα όνειρά της».

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.mporoumeedo.gr.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ