Επέμβαση της αστυνομίας στην πρυτανεία τα ξημερώματα

Επέμβαση της αστυνομίας στην πρυτανεία τα ξημερώματα Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
6

Επέμβαση της αστυνομίας νωρίτερα στην πρυτανεία του πανεπιστημίου που τελούσε υπό κατάληψη. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βγήκαν με χειροπέδες 14 άτομα μέσα από την Πρυτανεία, τα περισσότερα εκ των οποίων νεαρά κορίτσια. Οι καταληψίες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ ενώ η επιχείρηση ολοκληρώθηκε παρουσία εισαγγελέα. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι των καταληψιών που φώναζαν συνθήματα.

Σύφωνα με τις πληροφορίες από τους αστυνομικούς δόθηκε μια διορία 15 λεπτών προκειμένου οι καταληψίες να αποχωρήσουν οικειοθελώς και στη συνέχεια ξεκίνησε την επέμβαση, η οποία ολοκληρώθηκε, χωρίς ένταση.

Tην ικανοποίησή του για την αστυνομική επέμβαση και τη λήξη της κατάληψης μετά από 19 μέρες, εξέφρασε μέσω Twitter και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Το βράδυ έγιναν επεισόδια μετά την  πορεία διαμαρτυρίας κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές,. Στη διαδρομή άτομα με καδρόνια και κράνη έβαλαν φωτιές σε σκουπίδια. Η πορεία επέστρεψε στα Προπύλαια λίγο πριν τις 8 το βράδυ, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει το κτίριο της Πρυτανείας και δεν επέτρεπαν σε κανέναν να πλησιάσει.

Ομάδα περίπου 40 αντιεξουσιαστών αποχώρησε προς τα Εξάρχεια, καταδιωκόμενη από διμοιρίες των ΜΑΤ, προς την οδό Μπενάκη. Αργότερα στήθηκαν οδοφράγματα και έπεσαν μολότοφ ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους.

Επέμβαση της αστυνομίας στην πρυτανεία τα ξημερώματα Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
Επέμβαση της αστυνομίας στην πρυτανεία τα ξημερώματα Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
Επέμβαση της αστυνομίας στην πρυτανεία τα ξημερώματα Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC


Τα επεισόδια έλαβαν τέλος λίγο μετά τις 11 το βράδυ, κι αφού η αστυνομία είχε προβεί σε μόλις δυο προσαγωγές.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Απορώ αν κάποιος έχει σκεφτεί ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί οριστικά και αυτός αποδεδειγμένα δεν είναι ο τρόπος. Τους βγάζεις, ξαναμπαίνουν. Μήπως να κοιτούσαμε λίγο το δάσος και όχι μόνο το δέντρο;
Φαντασου λεει, ολο αυτο να ειχε γινει με μια απο τις προηγουμενες κυβερνησεις. Ολοι οι Συριζαιοι θα ηταν στα καγλελα, θα φωναζαν οτι ζουμε σε εποχες χουντας και η Ζωη θα καθοταν καπου και θα φωναζε "Βοηθεια"! Τωρα ομως αλλαξαν οι εποχες. Ο Συριζα πλεον ειναι ο ιδιος κυβερνηση. Και εκανε Οτι ακριβως θα εκαναν και οι αλλοι.Μονο που καθυστερισε 19 ολοκληρες μερες να το παρει αποφαση. Ο Τσιπρας ειναι ικανος να το πει υπευθυνοτητα αυτο. Εγω το λεω ακριβως το αντιθετο: Ανευθυνη καθυστερηση!
"Ομάδα περίπου 40 αντιεξουσιαστών αποχώρησε προς τα Εξάρχεια, καταδιωκόμενη από διμοιρίες των ΜΑΤ, προς την οδό Μπενάκη. Αργότερα στήθηκαν οδοφράγματα και έπεσαν μολότοφ ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους."Ή, όπως λένε στα Εξάρχεια, ένα ήσυχο βράδυ Πέμπτης.