Άγνοια έχει το 52% των γονέων για τη διαχείριση του cyber bullying

Άγνοια έχει το 52% των γονέων για τη διαχείριση του cyber bullying Facebook Twitter
0
Άγνοια έχει το 52% των γονέων για τη διαχείριση του cyber bullying Facebook Twitter

Νέα έρευνα της ESET, που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία, αποκαλύπτει άγνοια των γονέων σχετικά με τη διαχείριση ζητημάτων cyber bullying, σε ποσοστό 54%.

Πέρσι, σχεδόν 45.000 παιδιά προσέγγισαν τον οργανισμό «ChildLine» σχετικά με τον διαδικτυακό εκφοβισμό, και οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι η πλειοψηφία των νέων ανθρώπων θα βιώσουν ανάλογη εμπειρία κάποια στιγμή.

Ωστόσο, παρά την ραγδαία αύξηση του cyber bullying έρευνα της εταιρείας πληροφορικής ESET αποκάλυψε ότι το 52% των γονέων δεν έχει καμία απολύτως γνώση για το τι πρέπει να κάνει αν το παιδί του έχει πέσει θύμα online εκφοβισμού.

Άλλα ευρήματα από την έρευνα αποκάλυψαν ότι, όταν ζητήθηκε από τους γονείς να απαντήσουν για το ποιον θα θεωρούσαν υπεύθυνο σε περίπτωση που το παιδί τους έπεφτε θύμα εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο, οι απαντήσεις είχαν ως εξής:

Το 45% είπε το σχολείο του παιδιού τους.
Το 70% είπε ότι θα επικοινωνούσε με την ιστοσελίδα στην οποία συνέβη ο εκφοβισμός.
Το 38% είπε ότι θα επικοινωνούσε αυτοπροσώπως με τον ίδιο τον εκβιαστή.

Άγνοια έχει το 52% των γονέων για τη διαχείριση του cyber bullying Facebook Twitter

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, ο Mark James, ειδικός σε θέματα ασφαλείας της ESET, σημειώνει:


«Ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση του cyber bullying είναι να μιλήσουν οι γονείς με το παιδί τους και να προσπαθήσουν να καταλάβουν περισσότερα για την κατάσταση.

Θα πρέπει επίσης να συμβουλεύουν τα παιδιά τους να μην ανταποκρίνονται σε απειλές, να μην διαγράφουν ωστόσο τα μηνύματα, καθώς θα χρειαστούν για να αποδείξουν ότι υφίστανται παρενόχληση. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την αντιμετώπιση του cyber bullying, αλλά όλα εξαρτώνται από το ποιος είναι αυτός που πραγματοποιεί τον εκφοβισμό.

Αν πρόκειται για ένα άλλο παιδί στο σχολείο, ο γονέας θα πρέπει να επικοινωνήσει με το δάσκαλο. Αν πρόκειται για έναν ξένο, ο γονέας  θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον πάροχο του Internet (ISP), καθώς μπορεί να εμποδίσει το άτομο να έρθει σε περαιτέρω επαφή με το παιδί.

Μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις, συνιστάται να προσεγγίσει πράγματι ο γονέας αυτόν που εκφοβίζει, καθώς συνήθως αυτή η τακτική επιφέρει περαιτέρω προβλήματα»

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM