ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Στο αρχείο η επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο»

Στο αρχείο η επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» Facebook Twitter
2

 

Στο αρχείο η επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» Facebook Twitter

Στο αρχείο «αγνώστων δραστών» έθεσε ο εισαγγελέας την υπόθεση της επίθεσης μελών της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη τον Ιούλιο του 2013.

Από την αστυνομική έρευνα είχε προκύψει πάντως ότι υπήρχαν ενδείξεις συμμετοχής στην επίθεση αυτή ακόμη και βουλευτών  βουλευτών του κόμματος, όπως του προφυλακισμένου σήμερα βουλευτή Πειραιά της Χ.Α. Γιάννη Λαγού.

Στη δικογραφία, υπάρχει, όπως σημειώνει η Καθημερινή, έγγραφο της Βουλής των Ελλήνων από το οποίο προκύπτει ότι ο Λαγός πήγε στο σημείο της επίθεσης χρησιμοποιώντας το βουλευτικό του αυτοκίνητο. Επιπλέον, από την άρση απορρήτου στα τηλέφωνα και τους υπολογιστές μελών της Χρυσής Αυγής (στο διάστημα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) εντοπίστηκαν γραπτά μηνύματα sms από τα οποία προκύπτουν ενδείξεις συμμετοχής τους στο συμβάν.



Μέλος της Τ.Ο. Νίκαιας απευθύνεται (μέσω Facebook) σε έτερο μέλος της οργάνωσης λέγοντάς του: «Μάλλον Παρασκευή θα σε χρειαστώ μαζί με κάποιους δικούς μας 9.30 το βράδυ για μια μαγκιά που ετοιμάζουμε με Πειραιώτες». Αντίστοιχα, στο κινητό τηλέφωνο του Γιάννη Λαγού βρέθηκαν μηνύματα sms όπως «πλάκα, πλάκα, το συνεργείο είχε δουλειά, 50 μηχανάκια, χα» ή «δηλαδή τους αλλάξατε τα λάδια και τους γρασάρατε;». Βρέθηκε ακόμα γραπτό μήνυμα της συντρόφου του που έλεγε: «Ο άντρακλάς μου δέρνει, λα λα λα λα, γουσταααάρω».

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα την έρευνα για την υπόθεση είχε αναλάβει το τμήμα Κρατικής Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. Το διαβιβαστικό έγγραφο με ημερομηνία 1η Αυγούστου 2013 ανέφερε ότι 20 άτομα που συμμετείχαν σε πορεία 50 περίπου δικύκλων φέροντες διακριτικά της Χρυσής Αυγής μπήκαν στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο», προκάλεσαν φθορές σε εξοπλισμό της εγκατάστασης και τραυμάτισαν τον εκμισθωτή του χώρου Δ.Π. Ο τελευταίος, την 6η Αυγούστου υπέβαλε μήνυση στην ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM