Με μάθημα στο πάρκινγκ «προσπέρασαν» την κατάληψη στη Φιλοσοφική

Με μάθημα στο πάρκινγκ «προσπέρασαν» την κατάληψη στη Φιλοσοφική Facebook Twitter
8

Απάντηση με το δικό τους τρόπο έδωσαν καθηγητές και φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής της Αθήνας στην κατάληψη που αποφάσισε η γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή φοιτητές αλλά και καθηγητές του Τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας όταν είδαν το λουκέτο αποφάσισαν να κάνουν το μάθημα στο πάρκινγκ του κτιρίου.

Η εφημερίδα γράφει ότι περίπου 20 φοιτητές παρακολούθησαν το μάθημα ενώ φιλοξενεί και δηλώσεις της κ. Μαρίζας Φουντοπούλου, προέδρου  του Τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ η οποία λέει: «Οφείλουμε να κάνουμε το μάθημά μας. Ας μην επιχειρηματολογούμε για τα αυτονόητα. Γι’ αυτό με πληρώνει το ελληνικό κράτος, για να είμαι σήμερα στη δουλειά μου»

Οι λιγοστοί φοιτητές αντιμετώπισαν τις αντιδράσεις των συμφοιτητών τους αλλά και καθηγητών, όμως υπήρξαν και καθηγητές που σήκωσαν πανό με τη φράση:  «Σχολές ανοιχτές. Φτάνει πια»!.

Οι φοιτητές αντιδρούν «στην αντιδημοκρατική και αυταρχική πρυτανική αρχή». Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι οι φοιτητές που ψήφισαν στη συνέλευση ήταν 516 ενώ οι εγγεγραμμένοι ξεπερνούν τις 10 χιλιάδες.

Ελλάδα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Αυτοί οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της κατάληψης αυτής και αυτοί που ψηφίζουνσε κάθε άλλη κατάληψη, όταν το πρωί ο μπαμπάς πάει να ανοιξει το μαγαζί, το ιατρείο ή το δικηγορικό γραφείο πάνε να του το κλείσουν και να κάνουν κατάληψη εκεί; Όταν η μαμά παρκάρει το τζιπάκι πάνε να της το κάψουν και να το βανδαλίσουν; Αυτοί οι "ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ" χάλασαν την Ελλάδα και συνεχίζουν να είναι ένας ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ μέσα στην χώρα. Θαυμάζουνε τα ξένα πανεπιστήμια για υποδομές και λειτουργία άλλα όταν ακούνε για άρση ασύλου βγαίνει το αντάρτικο στοιχείο απο μέσα τους και φωνάζουν. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ!!!!!
όχι δεν είναι. See above. Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει η οχλοκρατία των ΓΣ. Δεν νομιμοποιούνται να αποφασίζουν αν θα ανοίγουν ή θα κλείνουν σχολές, τουλάχιστον όχι αν έξω δεν έχει αληθινή δικτατορία με τανκς και τέτοια.
Που την εδωσαν την απαντηση τους?Στη γενικη συνελευση οπου με ψηφοφορια αποφασιζονται οι δρασεις?Με την ιδια λογικη αμα ο συλλογος αποφασισει ανοικτη σχολη και θελουν 10 ατομα να πανε να κανουνε καταληψη μια χαρα το επικροτουμε,αφου και αιτοι την απαντηση τους θα δινουν
Δε μπορούσαν απλώς να παραστούν στη Συνέλευση και να καταψηφίσουν? Έτσι λαμβάνονται οι αποφάσεις. Ας σταματήσει πια αυτός ο σνομπισμός απέναντι στις Συνελεύσεις!Και μετά παραπονιούνται για το ότι άλλοι αποφάσισαν για εκείνους. Ας αρχίσουμε να αποφασίζουμε όλοι για όλους. Το πανεπιστήμιο αλλάζει εκ των έσω,συλλογικά μόνον. Όχι με βραχύβιες γελοιότητες και βαυκαλισμούς!
Μπράβο τους! Δεν μπορεί κανείς παρά να θαυμάσει το κουράγιο και το ήθος εκείνων που τιμούν το λειτούργημα τους, παρά τα συνεχή εμπόδια στην άσκηση του (και τη συστηματική απαξίωση από ΜΜΕ, κυβέρνηση κ.λ.π.). Ας γίνουν παράδειγμα και για άλλους κλάδους.