Ποινική δίωξη κατά αγνώστων για τη δολοφονία Γκιόλια

Ποινική δίωξη κατά αγνώστων για τη δολοφονία Γκιόλια Facebook Twitter
3

Ποινική δίωξη κατά αγνώστων άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, τέσσερα χρόνια μετά.

Η δίωξη ασκήθηκε για την τρομοκρατική δράση της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».

Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και τρία ακόμη χτυπήματα της οργάνωσης.

Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη συσχέτισε τις τέσσερις δικογραφίες από τα χτυπήματα και άσκησε ποινική δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, έκρηξη κατ' εξακολούθηση από κοινού τετελεσμένη και σε απόπειρα, διακεκριμένη κατοχή κατασκευή και χρήση πολυβόλων όπλων, χειροβομβίδων και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων κατ' εξακολούθηση και από κοινού με συνθήκες ικανές να βλάψουν τη χώρα να εκφοβίσουν τον πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν θεμελιώδεις συνταγματικές πολιτικές και οικονομικές δομές.

Η δίωξη περιλαμβάνει και τα αδικήματα της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης καθώς και διακεκριμένη κλοπή.

Την υπόθεση θα χειριστεί τακτικός ανακριτής.

Τα χτυπήματα της Σέχτας:

2009: Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού το οποίο γάζωσαν με όπλα.

2009 τέσσερις ένοπλοι γάζωσαν τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ALTER.

2009: χτύπησαν σε πεζόδρομο στα Πατήσια τον υπαρχιφύλακα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Νεκτάριο Σάββας . Ο 41χρονος χτυπήθηκε οκτώ φορές από δυο όπλα μέσα στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο.  


Το τελευταίο χτύπημα της οργάνωσης ήταν ο φόνος του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τον γκιολια γιατι τον σκοτωσανε αφου ηταν "τρυπα" του Συστηματος κι εκανε συνεχεια αποκαλυψεις?Μηπως καταβαθως η σεχτα ειναι συστημικη? Την συγκεκριμενη τρομοκρατικη οργανωση ποτε δεν την πιστεψα, κατι αλλο κρυβεται απο πισω της.. Κι ειμαι σιγουρος οτι το ιδιο συμβαινει και με την περιπτωση των 2 χρυσαυγητων.