Κακές οι εργασιακές συνθήκες για το 88% των Ελλήνων

Κακές οι εργασιακές συνθήκες για το 88% των Ελλήνων Facebook Twitter
1

Το 88% των Ελλήνων λέει ότι οι εργασιακές συνθήκες στην Ελλάδα επιδεινώθηκαν κατά την τελευταία πενταετία και το 82% χαρακτηρίζει κακές τις εργασιακές συνθήκες στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα του ευρωβαρόμετρου που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα. 

Οι αντίστοιχοι μέσοι όροι στην ΕΕ είναι στο 57% και 43% Τα ελληνικά στοιχεία είναι τα χειρότερα στην Ευρώπη. Μετά τους Έλληνες που θεωρούν ότι οι εργασιακές συνθήκες επιδεινώθηκαν την τελευταία πενταετία έρχονται η Ιταλία με 86%, η Σλοβενία με 84% και η Πορτογαλία με 78%. Και μετά πάλι τους Έλληνες που χαρακτηρίζουν ως κακές τις συνθήκες εργασίας στη χώρα τους έρχονται οι Ούγγροι με 79%, οι Ισπανοί με 76% και οι Ιταλοί με 73%.

Το 63% των Ελλήνων ερωτηθέντων εκφράζει σε γενικές γραμμές ικανοποίηση σχετικά με το ωράριο εργασίας,(80% στην ΕΕ), ενώ δυσαρέσκεια εκφράζει το 36% (19% στην ΕΕ).

Το 52% των Ελλήνων (25% στην ΕΕ) δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την ισορροπία μεταξύ της εργασίας και της ιδιωτικής ζωής, ενώ «ικανοποιημένοι» είναι το 48% (74% στην ΕΕ).

Το 56% των Ελλήνων (51% στην ΕΕ) δηλώνουν ότι ο κυριότερος κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια που αντιμετωπίζουν στον χώρο εργασίας είναι η έκθεση στο άγχος, το 27% επισημαίνει τις επαναληπτικές κινήσεις ή τις κουραστικές στάσεις του σώματος (28% στην ΕΕ) και το 17% τους κινδύνους ατυχημάτων ή σοβαρών τραυματισμών (17% στην ΕΕ).

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM