"Μαϊμού" τα αρνιά Λαρισαίου κρεοπώλη

"Μαϊμού" τα αρνιά Λαρισαίου κρεοπώλη Facebook Twitter
7

Έπειτα από έλεγχο του κλιμακίου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε κρεοπωλεία εντοπίστηκε κρεοπώλης που θα διέθεται στη Λάρισα αρνιά Ρουμανίας με παραποιημένες σφραγίδες.

Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκαν 20 αρνιά ρουμανικής προέλευσης, διότι όπως διαπιστώθηκε είχαν αφαιρεθεί οι σφραγίδες της χώρας προέλευσής τους, ή είχαν παραποιηθεί. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, Θανάση Γκουντέλα, είναι η πρώτη φορά στην Λάρισα που εντοπίστηκε κρούσμα παράνομης ελληνοποίησης αρνιών.

Τώρα οι αρχές ψάχνουν να βρουν που πήγαν τα υπόλοιπα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος κρεοπώλης έχει διαθέσει άλλα 220 τέτοια αρνιά.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Μιας και το έφερε η κουβέντα να θυμίσω ότι και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για πτώματα τα οποία μάλιστα βρίσκονται ήδη σε κάποιο βαθμο αποσύνθεσης. Υπάρχει μάλιστα και η φράση "για να το φας πρέπει να σιτέψει" δηλαδή να περάσει από ένα πρώτο στάδιο σήψης ώστε να μαλακώσουν οι ιστοί. Οι περισσότεροι αναζητούν κρέας από ζώο που έχει πεθάνει πρόσφατα καθώς η γεύση και η οσμή χειροτερεύουν με το χρόνο. Είναι σαφώς μεγαλύτερες πιθανότητες ένα ζώο φερμένο απο άλλη χώρα να έχει πεθάνει παλιότερα άρα και ο ψευδης ισχυρισμός πιθανόν να αποκρύπτει και άλλα στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση όμως τρώγωντας κρέας τρώμε κάτι που έχει πεθάνει και βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αποσύνθεσης, ενώ συνήθως δεν γνωρίζουμε με τι έχει τραφεί, τι φάρμακα του έχουν χορηγηθεί κτλ. Έχουμε πάντοτε τη δυνατότητα να αρνηθούμε τη κατανάλωση κρέατος περιορίζοντας έτσι τις επιπτώσεις στην υγεία μας όσο και τον αριθμό των ζώων που βιώνουν ένα φρικτό και άδικο θάνατο. Οι ζωντανές τροφές (λαχανικά, φρούτα, έλαια, ξηροί καρποί) κτλ. είναι πλούσιες σε συστατικά και αν τα καταναλώσουμε στο σωστό χρόνο δίχως να τα καταστρέψουμε με υπερβολικό μαγείρεμα έχουν συνήθως υπέροχη γεύση.
Aυτό το ρατσισμό με τα κρέατα που αν δεν είναι ελληνικά τα απαξιώνουμε ποτέ δεν τον κατάλαβα. Δηλαδή πας Αμστερνταμ, τρως κρέας και μιαμ μιαμ και μμμμ, εδώ όμως τη μπριζόλα ολλανδίας την κοιτάμε με μισό μάτι. Λες και τα ελληνικά ζωντανά τρέφονται με ροδοπέταλα και σφάζονται με βαμβάκι -και βέβαια δεν αρρωσταίνουν ποτέ. Δυστυχώς έχει επικρατήσει αυτό και οδηγεί τους κρεοπώλες σε λαμογιές όπως ο εν λόγω.
kalo einai pou endiaferese na ksereis ti trws. to arthro den apaksiwnei ta ksena kreata alla afora tis paranomes ellinopoihseis. Gia ginode apo tous xasapides kapoios logos tha uparxei E? kane mia ereuna ..eimai sigouros oti tha to vreis . kai sou ksanalew den exei na kanei me tin poiotita.
Μάλιστα,δεν τη γλυτώσαμε τελικά την φωτογραφία με τα γδαρμένα κουφάρια να κρέμονται στα τσιγκέλια..Δεν την γλυτώσαμε....Κρίμα..είχα πιστέψει πως εσείς εδώ τουλάχιστον...λάθος..Θαυμάστε το ωραίο θέαμα λοιπόν..