Μεγάλη απάτη με 179 παράνομες συντάξεις

Μεγάλη απάτη με 179 παράνομες συντάξεις Facebook Twitter
1

Μεγάλη απάτη δεκαετιών σε βάρος του ελληνικού δημοσίου εξιχνίασε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η απάτη αφορούσε 179 υποθέσεις παράνομων εισπράξεων συντάξεων επί σειρά δεκαετιών, η οποία στοίχισε συνολικά στο ελληνικό δημόσιο περίπου 12 εκατ. ευρώ.

Αρχικά η έρευνα ξεκίνησε με 92 περιπτώσεις, στις οποίες οι συντάξεις φαίνεται ότι πληρώνονταν κανονικά -σύμφωνα με έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών- και μετά το θάνατο του δικαιούχου.

Τελικά από τις 179 υποθέσεις, στις 102 αποδείχθηκε ότι υπήρχαν τραπεζικοί λογαριασμοί με συνδικαιούχους και ότι η ζημιά σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου ανέρχεται στο ποσό των 8.480.000 ευρώ περίπου.

Στις υπόλοιπες 77 περιπτώσεις, όπου προκλήθηκε συνολική ζημιά για το Δημόσιο ύψους 4.384.000 ευρώ περίπου, συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση των στοιχείων των ατόμων που έλαβαν κατά περίπτωση παράνομα σύνταξη, καθώς είτε δεν υπήρχε συνδικαιούχος στον τραπεζικό λογαριασμό είτε δεν προέκυψαν τα στοιχεία της ταυτότητάς του από τα παρεχόμενα στοιχεία.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια