Το υπ. Πολιτισμού μηνύει τον Ψινάκη

Το υπ. Πολιτισμού μηνύει τον Ψινάκη Facebook Twitter
8

 

Το υπ. Πολιτισμού μηνύει τον Ψινάκη Facebook Twitter

Την αντίδραση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων του υπ. Πολιτισμού προκάλεσε η επίσκεψη του Ηλία Ψινάκη στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού των Αιγυπτίων Θεών στη Νέα Μάκρη.

Ο Ψινάκης, που είναι υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Μαραθώνα, επισκέφθηκε το χώρο συνοδεία κάμερας του Star και φωτογραφήθηκε εκεί προκειμένου να δείξει την εγκατάλειψη του χώρου από το κράτος.

Όμως το υπ. Πολιτισμού προσέφυγε σύμφωνα με το Έθνος, στη δικαιοσύνη επειδή αυτή η είσοδος ήταν παράνομη καθώς δεν ζητήθηκε άδεια.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η κίνηση αυτή του Ψινάκη είναι δυνατόν να προκαλέσει μιμητές « με συνέπειες για τον αρχαιολογικό χώρο, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθούν».

Ο ίδιος δηλώνει ότι η κίνηση του ήταν συμβολική καθώς θέλει να αναδείξει παγκοσμίως τον πολιτιστικό πλούτο του Μαραθώνα.

Πάντως το συγκεκριμένο ιερό, το μοναδικό στην Αττική με αιγυπτιακές αρχαιότητες, παραμένει κλειστό για το κοινό και ανοίγει μόνο κατόπιν συνεννοήσεως με το υπ. Πολιτισμού τους θερινούς μήνες, «εφόσον προσληφθεί έκτακτο προσωπικό».

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM