Νέες αποκαλύψεις από το πρώην μέλος της Χ.Α.: «Αξιωματικός της ΕΛΑΣ ειδοποιούσε και κρύβαμε κλομπ και ρόπαλα»

Νέες αποκαλύψεις από το πρώην μέλος της Χ.Α.: «Αξιωματικός της ΕΛΑΣ ειδοποιούσε και κρύβαμε κλομπ και ρόπαλα» Facebook Twitter
1

Νέες φρικιαστικές αποκαλύψεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια κάνει το πρώην μέλος της, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του που δημοσιεύει σήμερα το "Έθνος". Όπως λέει, μεταξύ άλλων, "δεξί χέρι του Πατέλη (σ.σ. επικεφαλής της Τ.Ο. Νίκαιας), μας δήλωνε περήφανος για το πώς είχε ξαπλώσει Πακιστανό στο πάτωμα και κλώτσησε το κεφάλι του σαν να βάραγε πέναλτι". Ακόμη αποκαλύπτει ότι  "για να μπεις στον Κλειστό Πυρήνα και να γίνεις δεξί χέρι του επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, χρειάζεται να δείρεις Πακιστανούς".

Μιλάει για «επιβράβευση» των νεοφώτιστων μελών όταν δρουν με «επιτυχία» και τονίζει ότι  ο "ηρωισμός" τους καταγράφεται σε ειδικό τετράδιο.

"Ερχόντουσαν την επόμενη μέρα και χειροκροτούσαν και έλεγαν μπράβο στον τάδε που έδειρε τον Πακιστανό. Εκεί άρχισε για μένα η αντίστροφη μέτρηση", λέει χαρακτηριστικά.

Αποκαλύπτει ακόμη ότι υπήρχε αξιωματικός της ΕΛΑΣ που ειδοποιούσε τους επικεφαλής κάθε φορά που ήταν να γίνει έλεγχος στα γραφεία τους από την αστυνομία για να εξαφανίζουν ρόπαλα και κλομπ που έκρυβαν είτε στα γραφεία της οργάνωσης, είτε στο αυτοκίνητο του επικεφαλής.

Τα μηχανοκίνητα τάγματα που χρησιμοποιούν για τις εφόδους, τα ονομάζουν «ινόβα», από τη μάρκα των μηχανών που χρησιμοποιούν. Αυτά σπεύδουν, όποτε οι επικεφαλής δώσουν εντολή.

Υπάρχει επίσης και η ομάδα «Κένταυρος», που αποτελείται από ανήλικους της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, τους οποίους τους δέχονται στα γραφεία τους και τους υποβάλουν στην κατάλληλη "εκπαίδευση" και πλύση εγκεφάλου.

Για τον Ρουπακιά λέει ότι η μόνη εξήγηση που μπορεί να δώσει για τη δολοφονία του Φύσσα, είναι ότι πήρε εντολή για να πάει να κάνει φόνο. "Το μόνο που με παραξενεύει είναι τι πλύση εγκεφάλου έκαναν στον Ρουπακιά για να του οπλίσουν το χέρι", λέει.

Μιλά ακόμη για το πόσο σημαντική ήταν η τοπική της Νίκαιας στην οργάνωση και πόση βαρύτητα έδιναν σε αυτή τα προβεβλημένα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ερωτηθείς αν ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης, ο Παναγιώταρος και ο Γερμενής επισκέπτονταν τακτικά τα γραφεία στη Νίκαια, το πρώην μέλος απαντά:

"Την υποστηρίζουν πολύ τη Νίκαια, γιατί όλοι μια Νίκαια φωνάζουν για να καθαρίσει. Παντού πάμε και στην Αθήνα έχουμε κατέβει. Και στην Ηλιούπολη και στο Θέατρο που είχε ανέβει ένα έργο, η Νίκαια ήταν εκεί. Και αν δεν είναι με τις παραλλαγές, θα είναι με τα μαύρα", λέει.

"Έχουν πάει παντού. Στα επεισόδια στην Κόρινθο στο στρατόπεδο, είχαν φύγει από Νίκαια και κατέβηκαν Κόρινθο και είχαν πάρει και ανήλικο μαζί τους. Ο δε υπεύθυνος που τους κατέβασε είχε κάτσει πίσω και τράβαγε φωτογραφίες, χωρίς να σκεφτεί αυτά τα παιδιά πού τα στέλνει’, αποκαλύπτει το πρώην μέλος.

Ακόμη για την επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, λέει ότι ήταν άτομα από την Τ.Ο. Νίκαιας και πως έγινε με εντολή του Λαγού.

Για τον τρόπο επικοινωνίας: Ερχόντουσαν μηνύματα προπληρωμένα, μέσω ίντερνετ. Συνήθως μας καλούσαν στα γραφεία και μας ενημέρωναν τι θα γινόταν την επόμενη μέρα και ζητούσαν να είναι οι άνδρες παρόντες. Έλεγαν, σήμερα το βράδυ οι άνδρες να είναι εκεί. Και όταν πήγαιναν μάθαιναν τι θα κάνουν. Να δείρουμε Πακιστανούς, να βάψουμε τοίχους. Κι ερχόντουσαν την άλλη μέρα και χειροκροτούσαν. "Μπράβο στον τάδε που έδειρε τον Πακιστανό".

Μιλάει ακομη για τις αποχωρήσεις που έχουν γίνει από την οργάνωση από ανθρώπους που ήταν μέλη της: «Αποχώρησαν για τις κλεψιές και τους τραμπουκισμούς. Εθνικιστής δεν σημαίνει σκοτώνω τον άλλον. Τους λαθρομετανάστες βαλ' τους σε πλοία, αεροπλάνα, οπουδήποτε και στείλε τους στη χώρα τους. Όχι να τους σκοτώσεις».

Για τη σύζυγο του Ρουπακιά υποστηρίζει ότι ήταν υπεύθυνη στο κυλικείο με εντολή Πατέλη ενώ για τις σχέσεις με την αστυνομία λέει ότι όταν τον είχαν συλλάβει για ξυλοδαρμό, είχε καθαρίσει κολλητός του στην αστυνομία και συγκεκριμένα στο Α.Τ. Νίκαιας (τα στοιχεία του οποίου έχει η εφημερίδα).

«Πιστεύω 100% ότι οι αστυνομικοί δίνουν και πληροφορίες», τονίζει το πρώην μέλος.

Όσο για την ιδεολογία σημειώνει ότι είναι ναζιστές.  «Είμαστε ναζιστές. Το λένε και στα γραφεία. Δεν χαιρετάμε σαν τον Χίτλερ, όμως. Αλλά στα ιδεολογικά που μας έκαναν, μας έλεγαν ότι ο Χίτλερ δεν έκαψε τους Εβραίους».

Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται από το πρώην μέλος που μιλάει και για έναν χάκερ, ο οποίος ρίχνει τα προφίλ μελών που έφυγαν και διαχειρίζεται σελίδες. «Εμένα μου το έριξε το προφίλ μου, έκλεψε τους κωδικούς μου και το διέγραψε. Κι εκεί μέσα είχα πολλές συνομιλίες και με τον γραμματέα της οργάνωσης που τον ενημέρωνα για ό,τι συνέβαινε. Σε αυτό το προφίλ μιλούσα με πολλούς χρυσαυγίτες, όπως όλοι μας μιλάμε με ψεύτικα προφίλ. Δεν είχε όμως εντολές για να κάνουμε κάτι, αυτά μας τα έλεγαν από κοντά. Στο Facebook ενημερώναμε για ό,τι ακούγαμε. Αυτό μας είχε πει ο Γιώργος να κάνουμε. Πάντως, κάτι θα υπήρχε μέσα που θα τους πείραξε. Είχα πολλές φωτογραφίες από τη Χρυσή Αυγή. Από όλες μας τις διοργανώσεις χωρίς πίξελ στα πρόσωπα».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM