Χρυσαυγίτες εισέβαλλαν με κράνη και ρόπαλα στο νοσοκομείο Νίκαιας, καταγγέλουν γιατροί

Χρυσαυγίτες εισέβαλλαν με κράνη και ρόπαλα στο νοσοκομείο Νίκαιας, καταγγέλουν γιατροί Facebook Twitter
20

Εισβολή φορώντας κράνη και κρατώντας ρόπαλα έκαναν στις 11 το πρωί χρυσαυγίτες στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, σύμφωνα το iatropedia.gr. Το σάιτ αναφέρει ότι οι μισοί εισέβαλλαν από την κεντρική είσοδο και οι άλλοι μισοί από το πίσω κτήριο, όπου στεγάζονται κλινικές όπως η παιδιατρική, η γυναικολογική και η καρδιολογική.

Όταν ασθενείς και προσωπικό τους ρωτούσαν «τι θέλετε εδώ» εκείνοι απαντούσαν ότι κάνουν έρανο για να αγοράσουν τρόφιμα για τους άπορους. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό τους ζήτησαν να φύγουν αμέσως αποδοκιμάζοντάς τους ενώ κλήθηκε και η αστυνομία που έφτασε την ώρα περίπου που τα μέλη της Χ.Α. αποχωρούσαν, χωρίς να προχωρήσει σε κάποια σύλληψη ή σε προσαγωγές.

"Εμφανίστηκε μια ολιγάριθμη ομάδα με κράνη και ρόπαλα στην είσοδο του νοσοκομείου και ταυτόχρονα μια άλλη ομάδα η οποια είχε εσβάλλει στο πίσω κτίριο, στην άλλη είσοδο του νοσοκομείου, εκεί που είναι οι παιδιατρικές, οι καρδιολογικές κλινικές και η γυναικολογική κλινική.


Η πίσω ομάδα, έλεγε οτι μπηκε στο νοσοκομείο για να κάνει έρανο προκειμένου να αγοράσει τρόφιμα για τους άστεγους, κάτι τέτοια λέγανε και βγάζανε φωτογραφίες.

Εκεί αντέδρασαν οι προϊσταμένες και οι γιατροί του νοσοκομείου και ταυτόχρονα στην κεντρική είσοδο μαζεύτηκαν γιατροί και εργαζόμενοι και τους αποδοκίμασαν. Απαίτησαν οι εργαζόμενοι από τον γιατρό του νοσοκομείου να κληθεί η αστυνομία, όπως και έγινε. Την ώρα που αποχωρούσαν αυτοί εμφανίστηκε και η αστυνομία και απ΄οτι ξέρω δεν έγινε καμία προσαγωγή. Δεν είδαμε να τους ενοχλεί η αστυνομία καθόλου.

Αυτό συνέβη μεταξύ 11.00 και 12.00 το πρωί. Το θέμα είναι οτι αυτή η ενέργεια ήταν προσχηματική. Μάλλον φωτογραφίζονταν μεταξύ τους για να ποστάρουν μετά στο fb το μεγάλο κατόρθωμα οτι μπηκαν μέσα στο νοσοκομείο. Σε τέτοιο στυλάκι το έκαναν, ήταν μια επιδρομή σε στυλ στρατιωτικής άσκησης.

Το συμπέρασμα είναι οτι αντέδρασαν άμεσα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αλλά μας ανησυχεί ιδιαίτερα η εμφάνιση αυτή και τα χαρακτηριστικά που είχε. Άλλο να είσαι εξω από το νοσοκομείο και να μοιράζεις φυλλάδια και άλλο να εμφανίζονται άτομα με κράνη και ρόπαλα στην είσοδο του νοσοκομείου και να αγριοκοιτάνε όλο τον κόσμο", δήλωσε στο newsit ο γιατρός του νοσοκομείου Πάνος Παπανικολάου.

Η τοπική επιτροπή ΕΙΝΑΠ του κρατικού της Νίκαιας έχει προχωρήσει στην ακόλουθη ανακοίνωση:

"Σήμερα και περί τις 11.00 πμ, ομάδα περίπου 25 φασιστών με τις γνωστές φαιές στολές με το σήμα της ΧΑ εισέβαλαν στο Νοσοκομείο μας. Αρχικά, και ώσπου να γίνουν αντιληπτοί, φωτογραφήθηκαν στην είσοδο, ενώ προχώρησαν και επίσης φωτογραφήθηκαν στην Γυναικολογική Κλινική.

Αναγκάστηκαν να φύγουν κατόπιν της συντονισμένης αντίδρασης της κοινότητας του νοσοκομείου καθυβριζόμενοι από υγειονομικούς και πολίτες που μαζεύτηκαν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Το Συμβούλιο Διοίκησης που εκείνη την ώρα συνεδρίαζε, και κατόπιν παρεμβάσεώς μας, πολύ σωστά κάλεσε την αστυνομία, ώστε να διαφυλαχθεί Ο ΙΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΣΥΛΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟΥΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ.

Προειδοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση:

Το Νοσοκομείο της Νίκαιας είναι νοσοκομείο – χώρος απαντοχής και φροντίδας για τους φτωχούς, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες. Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα παραμείνει.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και η ασφάλεια της εισόδου έχουν σημαντική συλλογική αλλά και προσωπική ευθύνη για τυχόν εγκληματικές ενέργειες κατά μεταναστών, ή άλλων συμπολιτών μας, εφ’ όσον επιτρέψουν στο μέλλον την είσοδο σε ροπαλοφόρους και κρανοφόρους αλήτες.

Χρυσαυγίτες εισέβαλλαν με κράνη και ρόπαλα στο νοσοκομείο Νίκαιας, καταγγέλουν γιατροί Facebook Twitter

Τις προηγούμενες ημέρες και για πολλοστή φορά ήλθαν στα επείγοντα τραυματίες, Έλληνες και μετανάστες, που είχαν υποστεί δολοφονικά χτυπήματα από τους εν λόγω "κυρίους". Τους αυτουργούς αυτών των τερατωδών πράξεων, όχι μόνον δεν τους δεχόμαστε στο νοσοκομείο μας για να κάνουν την μισαλλόδοξη προπαγάνδα τους, αλλά τους απεχθανόμαστε και τους πολεμάμε.

Καλούμε όλους τους υγειονομικούς, τους συγγενείς των ασθενών μας και όλο το λαό της ηρωϊκής Κοκκινιάς σε μαζική συμμετοχή στο Αντιφασιστικό συλλαλητήριο, το Σάββατο το μεσημέρι (12), στο Περιβολάκι.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!

ΕΞΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΩΝ ΡΑΛΛΗΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΑΝΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ!"

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει, ότι η τοπική οργάνωση Νίκαιας έκανε μία ακόμα δράση μοιράζοντας τρόφιμα σε κονσέρβες, νερά και ψωμί, όπως και ρούχα, σε άστεγους Έλληνες και συνοδεύει την ανακοίνωση με αυτή τη φωτογραφία.

Ελλάδα
20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM