Κρίσιμη δίκη σήμερα για το «Δεν Πληρώνω»

Κρίσιμη δίκη σήμερα για το «Δεν Πληρώνω» Facebook Twitter
0

Σήμερα εκδικάζεται από το Ειρηνοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε το κίνημα «Δεν πληρώνω» ενάντια στα τσουχτερά πρόστιμα που επιβάλλουν οι εταιρείες διοδίων σε πολίτες οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν το αντίτιμο και σηκώνουν τις μπάρες.

 Ουσιαστικά πρόκειται για την υπόθεση του Γιώργου Αθανασίου, μέλους του κινήματος, ο οποίος διαμαρτύρεται για τις αυθαίρετες και παράλογες , όπως τις χαρακτηρίζει, χρεώσεις της εταιρίας Νέα Οδός Α.Ε. στα διόδια Ωρωπού.  Οι πολίτες της περιοχής χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο καθημερινώς προκειμένου να μεταβούν στη δουλειά τους.

Δικαστήριο είχε με προηγούμενη απόφασή του επιβάλλει πρόστιμο 3.648 ευρώ στον Αθανασίου ο οποίος είχε αρνηθεί αρκετές φορές να πληρώσει διόδια. Μάλιστα, το δικαστήριο είχε διατάξει και τη δέσμευση του τραπεζικού του λογαριασμού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον χρησιμοποιήσει η οικογένεια του.

Ο Αθανασίου προσέφυγε στη συνέχεια στο Ειρηνοδικείο κατά της απόφασης, ζητώντας τη χορήγηση προσωρινής αναστολής, μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων αλλά και να μη γίνει καμία πράξη κατάσχεσης από την εταιρία. Το δικαστήριο τον δικαίωσε, ωστόσο αυθαίρετα, όπως δηλώνει ο ίδιος στην Εφημερίδα των Συντακτών, η τράπεζα δεν έχει ακόμη αποδεσμεύσει τα χρήματά του.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM