Δράσεις κατά της κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους

Δράσεις κατά της κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους Facebook Twitter
0

Ειδικό σχέδιο δράσης για την προστασία των σχολικών κοινοτήτων και των ανηλίκων από το αλκοόλ, θα εφαρμόσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς τα στοιχεία δείχνουν την έκταση του προβλήματος.

Τα στοιχεία που διαβίβασε ο κ. Δένδιας στη βουλή, δείχνουν, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ότι μέσα στο 2012, στους 212.257 ελέγχους που διενεργήθηκαν από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, βεβαιώθηκαν 666 παραβάσεις για μη ανάρτηση πινακίδας απαγόρευσης εισόδου ανηλίκων. Ακόμη διαπιστώθηκαν  72 υποθέσεις διάθεσης αλκοόλ σε ανήλικους και 163 είσοδο ανηλίκων σε κέντρο διασκέδασης.

Το ειδικό σχέδιο δράσης του υπουργείου προβλέπει ενταντικούς ελέγχους σε κέντρα αλλά και διοργάνωση εκδηλώσεων με τοπικούς παράγοντες και  φορείς (ΟΤΑ, σχολεία, συλλόγους γονέων κλπ) με στόχο την ενημέρωση- ευαισθητοποίηση της νεολαίας, ως προς τους κινδύνους που προέρχονται από τη χρήση αλκοόλ και λοιπών εξαρτησιογόνων ουσιών.

Θα γίνει επίσης και εκστρατεία ενημέρωσης για τους σοβαρούς κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια μέθης, ενώ θα υπάρξει και συνεργασία με συναρμόδιους, για θέματα ανηλίκων, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και οργανισμούς και την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση προσωπικού που χειρίζεται υποθέσεις ανηλίκων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM